Visa fler äldre nyheter >

I kväll höll VSK Fotboll årsmötet inför säsongen 2013.
Valberedningens förslag till styrelse gick igenom, spelare prisades – och VSK-vännernas ordförande såg fram emot en ljusare framtid.
Här är Grönvitts årsmöte i repris.

VSK Fotboll hade flyttat årsmötet från ABB Arena Nord till Scandic Hotel, men hamnade till slut i närliggande Gate 25:s väl tilltagna konferensrum.

Och tur var väl det, för lokalen blev fylld av en massa grönvita själar. 145 röstberättigade medlemmar var en mycket stark siffra.

Mötesprocessen var smidig och genomfördes i positiv anda med några nyfikna frågor från medlemmarna.

Mest intressant var förstås valet av styrelse – och den samlade skaran VSK:are röstade enhälligt igenom valberedningens förslag.

Därmed ser sammansättningen för verksamhetsåret 2013 ut så här:

 • Ordförande: Peter Brandt
 • Ledamot på två år: Birger Jonsson
 • Ledamot på två år: Kjell Nordin
 • Ledamot på två år: Haci Aslan
 • Ledamot på två år: Bengt-Åke Nilsson
 • Ledamot på ett år: Peter Lundquist
 • Ledamot på ett år: Haval Simitko
 • Ledamot på ett år: Anna Belinki (ett år kvar på fjolårets mandat)

Inga suppleanter valdes till styrelsen.

Som valberedare valdes återigen Thomas Ohlén, denna gång tillsammans med förre styrelseledamoten Gunnar Heinemann.

Sammankallande för valberedningen utses av Västerås Sportklubbs huvudförening.

Livstidsmedlemmen Joakim Lindborg berättade om sin motion, som behandlade 51-procentsregeln för Idrottsaktiebolag.

Han lämnade två förslag, som båda fick årsmötets gillande:

 • Att följande tillägg görs till VSK Fotbolls stadgar i § 1:
  "Om föreningen väljer att upplåta och därefter bedriva, hela eller del av, sin idrottsliga verksamhet i aktiebolagsform (Idrotts-AB) skall föreningen inneha aktier i ett sådant Idrotts-AB så att föreningen har röstmajoritet på bolagsstämma i bolaget."

 • Att VSK Fotboll verkar för att behålla 51-procentsregeln inom Riksidrottsförbundets och Svenska Fotbollförbundets stadgar.

En stadgeändring kräver dock två på varandra följande årsmöten för bli av. Årsmötet får alltså ta ställning till Joakim Lindborgs första förslag även 2014.

Och, förstås – fjolårets främsta spelarinsatser prisades vid kvällens årsmöte.

VSK-bollen för priset som Årets spelare i A-laget gick till ett av fjolårets nyförvärv.

Så här löd motiveringen:

"Han visade direkt vad han ville när han fick chansen i Grönvitt och blev lika snabbt en publikfavorit. Med sitt respektlösa spel visar han vägen för sina lagkamrater och tillför viktig energi. Dessutom producerar han både mål och assist – trots fjolårets avstängningar och positionsbyten. Låt oss hoppas att den här säsongen blir ännu bättre."

Priset gick alltså till Mikael Gustafsson. Den rivige anfallaren hämtades från Köping FF och ser ut att bli en viktig spelare även i årets lag.

Priset för Årets överraskning gick till målvakten Adrian Forsgren (bilden), enligt följande motivering:

"Lite i skymundan har han visat prov på en mogen och stabil utveckling. En ambitiös och flitig talang. Trots brist på speltid i A-laget har han imponerat i träning – och när han väl fick chansen borta mot Eskilstuna City i fjol så stängde han igen butiken. I år slåss han med Aly Keita om platsen som förstemålvakt."

A-lagsaktuelle Joakim Häll, han blev årets junior.

"En stor talang som kan spela på många positioner. Bollsäker, lugn och med ett fint spelsinne. Han har varit mycket viktig för juniorlaget både 2011 och 2012 och debuterade i A-laget i höstas. Nu hoppas han på en startplats i norrettan – och prestationerna på försäsongen lovar gott."

Och priset som bästa lirare i pojklagen gick till starke försvararen Sebastian Forsberg, som såg synnerligen glad ut över utmärkelsen.

"En lagspelare som är väldigt lojal. Han tog stora steg under fjolåret och har en 100-procentig träningsnärvaro. Tack vare det gjorde han matcher i så väl P16-, P17- som U19-laget förra säsongen. En defensivt stark – och aggressiv – försvarsspelare."

VSK-vännerna delade som brukligt ut stipendium till varsin spelare och ledare.

Jakob Andersson erhöll spelarpriset:

"En trygg och bollskicklig spelare, med en väldigt bra tillslagsfot. Han har gått från klarhet till klarhet de senaste åren och belönades under fjolåret med ett landslagsläger. Som 16-åring spelade han som ordinarie i U19-laget och utanför planen är han ödmjuk och träningsflitig. Han lyssnar och tar åt sig på ett bra sätt. En lyhörd kille som har alla möjligheter att bli riktigt bra. VSK-vännerna vill därför prisa Jakob Andersson."

Akademichefen Jörgen Zetterström fick utmärkelsen som ledare:

"Han är en del av Fotbollsakademin och har varit delaktig i semifinaler i både pojk- och junior-SM. Samtidigt har han fått se flera spelare ta klivet upp till A-laget. Tillsammans med sina ledarkollegor har han utvecklat Grönvitts ynglingar som huvudansvarig för Fotbollsakademin. VSK-vännerna vill därför prisa Jörgen Zetterström."

Den valda styrelsen håller sitt konstituerande möte redan i morgon kväll – och drar därmed i gång arbetet för ett ljusare 2013.

Något som uppmärksammades av VSK-vännernas ordförande Ulf Carlsson, som avslutade årsmötet med stor optimism inför framtiden.