Visa fler äldre nyheter >

Det var en match med två ansikten – där sista halvtimmen var Grönvitts.
Jonathan Böckert kom in och sänkte Sandviken med två snabba mål.
– Vi slog till snabbt och hårt, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

Efter första halvlek var det nog få som trodde på en grönvit seger mot Sandviken. Det rödvita bortalaget höll i taktpinnen från minut 1 till 45 och var ett nummer för stora.

Men VSK Fotboll var knappast ett slaget lag.

Efter en total scenförändring sista halvtimmen – och ett superinhopp av Jonathan Böckert (bilden) – blev det ändå hemmaseger till slut.

– Vi kämpade ner Sandviken. Våra byten gav oss en positiv utveckling och mycket energi. Skönt att se, säger huvudtränaren Erik Acar.

Annars var det som sagt Sandviken som var klart bättre i den första halvleken. De skapade tidigt flera hörnor och flera farligheter mot Aly Keita i VSK Fotbolls mål.

Framför allt vann de bollinnehavet med eftertryck och pressade Grönvitt högt.

– Sandviken är ett bra kollektiv och de fick ett övertag i duellspelet. Då upplevs de som väldigt tunga. Vi flyttade över så som vi hade sagt och släppte utsidan, men vi saknade aggressiviteten och drivet att vinna varje närkamp. Inte minst anfallsspelet lämnade mycket mer att önska, säger Erik Acar.

Men ledningsmålet dröjde. Först i den 39:e minuten tog Andrew Stadler till vara på chansen som kom när VSK Fotboll förlorade bollen på defensiv planhalva.

Amerikanen placerade in bollen från halvdistans.

– Vi hamnade i några sådana situationer i första halvlek. Det blev svårt att spela oss ur deras press. I stället för att spela i djupled eller spela bollen framåt spelade vi framför deras press. Bollhållaren fick tidsbrist och exakt så uppstod målet. Det är en läropeng, säger Erik Acar.

Det skulle dröja tills timmen var spelad – sedan kom Grönvitt i gång. Ordentligt. Och det var inhopparna som levererade målen framåt.

– Matchbilden blev precis den som vi hoppades på. Helt plötsligt så vann vi alla närkamper och Sandviken hamnade i stort sett där vi var i första halvlek. Vi var aggressiva och skapade tre frilägen genom (Jonathan) Böckert. Vann bollen högt och hade spelare som gick i djupled, säger Erik Acar.

Kvitteringen föregicks av att Andreas Östling skickligt spelade loss bollen till Patrik Grönvall, som precis hade bytts in. ”Grönis” passning till Böckert var fläckfri, avslutet likaså och Rickard Andersson fick vittja Sandvikens nät.

– Då tog vi över matchen fullständigt, säger Erik Acar.

Böckert hann med att bränna ett friläge innan det var dags igen. Denna gång på passning från Koyar Salimi – en annan inhoppare.

Vänsteryttern dribblade sig loss till vänster i straffområdet och hittade Böckert i boxen. Avslutet klockrent bakom Andersson.

– Han är tydlig i allt han gör, visar var och när han vill ha bollen. Jonathan ska ha en stor eloge för sin insats i dag och för sin försäsong. Han är en lojal spelare i allt han gör och har fått en fantastiskt fin utveckling, säger Erik Acar.

Det var en match som bytte ansikte när timmen var spelad – och som visade att Grönvitt är starka i slutet av matcherna.

– Sista 30 sårade vi dem riktigt kraftigt. Grabbarna hittade verkligen deras ömma punkter och slog till – snabbt och hårt. Det är jag jättenöjd med, säger Erik Acar.

VSK Fotboll–Sandvikens IF 2–1 (0–1).
Målen: 0–1 (39) Andrew Stadler, 1–1 (73) Jonathan Böckert, 2–1 (79) Jonathan Böckert.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Aly Keita.
Backlinje: Ridwan Beyan (46), Jesper Göteson, Oliwer Malmkvist (72), Tobias Holmgren.
Mittfält: Joakim Häll (79), Boris Ljevar (72), Philip Fredriksson (72), Andreas Östling (79).
Anfall: Axel Johansson (78), Dennis Hansson (63).
Ersättare: Karwan Zarifnejad (46), Jonathan Böckert (63), Mattias Florén (72), Damir Foric (72), Patrik Grönvall (72), Mikael Gustafsson (78), Koyar Salimi (79), Gillis Wissing (79).