Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll både höll i bollen och slog till på kontring.
Mot Eskilstuna City var Grönvitt klart vassare och vann med 3–1.
– Träningen ger resultat, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

Det syntes direkt att dagens match skulle bli ett steg i rätt riktning för VSK Fotbolls vidkommande.

Matchinledningen var bättre än den mot Dalkurd för en vecka sedan.

Det var även resten av matchen – som slutade i en seger med 3–1 efter två mål och en assist av Dennis Hansson.

– Tittar vi på var vi är i säsongen och att vi byter mycket spelare så gör vi det väldigt bra. Vi ska vara nöjda med vår prestation i dag. Resultatet speglar också prestationen ute på planen, säger huvudtränaren Erik Acar.

Ledningsmålet kom tidigt. Genom väggspel och en omställning såg Dennis Hansson till att assistera Koyar Salimi (bilden), som avslutade anfallet.

Skottet mycket säkert intill Nicklas Berghs bortre stolpe.

– Det går blixtsnabbt där. Riktigt bra gjort av Dennis som löper fint och passar Koyar, som i sin tur också har löpt från egen planhalva. Ett väldigt vackert avslut.

City stack igenom på ett par kontringar när Grönvitt slarvade, men var som farligast när en hörna ledde fram till ett stolpskott och en giftig retur.

Men Adrian Forsgren – som fick chansen i VSK Fotbolls mål i dag – svarade för en strålande räddning och fredade därmed sitt mål.

I stället utökades ledningen efter ännu ett snyggt anfall.

Den här gången var spelsekvensen längre. Mikael Gustafssons krosspassning nådde fötterna på Joakim Häll, som smekte fram inlägget i riktning mot Dennis Hansson.

Anfallaren svarade med en nick av den distinkta skolan, upp i krysset och i mål.

– Det var just det etablerade spelet som vi hade pratat om. Vi spelar upp bollen på en sida och får en spelvändning. Båda målen var enligt instruktionsböckerna och det var kul att se. Vi jobbar som ett kollektiv, säger Erik Acar.

Den andra halvleken inleddes med några missade chanser, innan dagens tredje mål till slut kom.

Mikael Gustafsson visade prov på fint presspel när han snodde bollen från provspelande Citybacken Johannes Nordström och serverade Dennis Hansson fri lejd.

Skottet från Hansson var behärskat. 3–0 och därmed två mål och en assist från målskytten.

– "Micke" och Dennis är ganska lika i sin spelstil och jobbar fantastiskt bra tillsammans. Avslutet var kliniskt. Mycket bra, säger Erik Acar.

Båda lagen genomförde många byten i den andra halvleken och City tilläts reducera. Ersättaren Antonius Acar placerade in en retur bakom Adrian Forsgren.

Allt som allt en stabil insats, där VSK Fotbolls anfallsspel tog flera steg framåt.

– Vi var väldigt angelägna om att ha mer bollinnehav i dag. Anfallen har varit väl korta förut, men i dag var det tillräckligt bra för att få ett ”OK” i protokollet. Betydligt bättre än mot Dalkurd. Omställningsspelet är riktigt bra och det är skoj att spelarna tar till sig det som vi jobbar med under veckorna. Träningen ger resultat – och fysiskt känns vi väldigt starka. Ju längre matchen lider, desto mer tar vi över bollinnehavet, säger Erik Acar.

VSK Fotboll–Eskilstuna City 3–1 (2–0).
Mål, VSK Fotboll: Dennis Hansson 2, Koyar Salimi. Eskilstuna: Antonius Acar.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Adrian Forsgren.
Backlinje: Karwan Zarifnejad, Mattias Florén (Rigest Hysko), Jesper Göteson, Gillis Wissing (Tobias Holmgren).
Mittfält: Joakim Häll (Andreas Östling), Patrik Grönvall (Oliwer Malmkvist), Boris Ljevar (Philip Fredriksson), Koyar Salimi.
Anfall: Mikael Gustafsson (Axel Johansson), Dennis Hansson (Jonathan Böckert).
Ersättare på bänken: Damir Foric, Aly Keita (målvakt).
Namnen inom parentes kom in under den andra halvleken.