Visa fler äldre nyheter >

INTERVJU FRÅN HEJA GRÖNVITT, VINTERN 2012. Dennis Hansson har återvänt till Grönvitt. Här är hans första svar om comebacken – från en intervju i vinterns Heja Grönvitt. Anfallaren vill bevisa mycket för sig själv.

Efter några struliga år hoppas du få fart på karriären igen i Grönvitts mundering. Vad betyder det för dig att få en chans i klubben igen?

– Det ska bli jättekul att få spela i Grönvitt. Som jag ser det har jag en hel del att bevisa för mig själv efter tre år i Syrianska. Jag ser det här som en jättechans, absolut.

Division 1-spel har det ändå blivit, med Syrianska. Varför lossnade det aldrig ordentligt där?

– Jag har varit skadad till och från, i stort sett varje år. Framför allt har jag inte fått en ordentlig försäsong på bra länge. Det behöver jag – och nu är jag rätt säker på att jag får det i VSK.

Har du mycket ogjort på fotbollsplanen?

– Jag tycker absolut att jag har mycket att visa. Och det vill jag visa för mig själv och inte för någon annan. Om jag får vara skadefri och vältränad en hel säsong så finns det mycket mer att hämta. Framför allt vill jag bidra med mål och hårt jobb för laget. Vi får se vilken roll jag får, men jag är beredd att göra det som krävs.

Som jag har förstått det kan du vara riktigt jobbig att möta. Hur skulle du beskriva den sidan av dig själv?

– Det hoppas jag att jag är. Om jag är bra tränad och har bra kondition så tror jag att jag är jäkligt jobbig. Ettrig och hugger på det mesta där framme.

Ställer du samma krav på din omgivning, att de ska vara jobbiga för motståndarna?

– Absolut. Ger jag 100 procent så förväntar jag mig att alla andra gör det. Men det tror jag inte blir ett problem. Det finns så många unga killar som jag tror är fruktansvärt hungriga.