Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll förlänger med en trio: Tobias Holmgren, Jesper Götesson och Damir Foric.
Dessutom återvänder Mattias Florén till Grönvitt efter en låneperiod hos VIK Fotboll.
– Positivt att behålla stommen, säger Haci Aslan till vskfotboll.nu.

Grönvitt har jobbat flitigt med lagbygget inför 2013 på sistone. Nu har tre spelare förlängt sina kontrakt med klubben.

Två trotjänare – och en frisk nykomling.

Damir Foric (bilden), mittfältare, och Tobias Holmgren, vänsterback, är två riktiga kulturbärare i klubben.

Damir har skrivit på för tre år, "Tobbe" för två.

Så här kommenterar sportsligt ansvarige Haci Aslan respektive spelare:

– Damir har visat att han är en av de äldre spelare som vi har nytta av. Både i år och i fjol. Skönt att han har valt att fortsätta hos oss i tre år till. Damir är en ledare både på och utanför planen.

– ”Tobbe” har verkligen velat stanna kvar hos oss. När vi har suttit ner har det inte varit pengarna som är avgörande. Det känns väldigt bra att han har förlängt sitt avtal. ”Tobbe” är en person som vi vet vad vi får ut av i varje match. Det är jätteviktigt att ha sådana spelare.

Och så Jesper Götesson, mittbacken som har varit så skadedrabbad. Han gjorde sin debut från start för ett par veckor sedan borta mot Sandviken.

"Jeppe" imponerade – och fick spela även mot Dalkurd i lördags. I går skrev han på ett nytt avtal på tre år med Grönvitt.

– ”Jeppe” har kommit tillbaka starkt och inte gett upp på något sätt. Han har visat att han är en spelare att räkna med. Vi är glada över att ”Jeppe” är helt frisk nu och utmanar på allvar om en plats. Vi vet att kvaliteten har funnits där och nu har han helt enkelt tagit chansen. En stark mittback och en bra passningsspelare, säger Haci Aslan.

Förutom dessa tre herrar återvänder Mattias Florén till klubben. Mittbacken var utlånad till VIK Fotboll i år och har två år kvar på sitt kontrakt med Grönvitt.

– Han har varit tongivande i VIK i år. Och gör man det så pass bra ska man givetvis konkurrera i VSK Fotboll. Florén har fått speltid och blivit mer vuxen i sin spelstil. Det har varit värdefullt för honom att spela på högre nivå och få erfarenhet av seniorfotboll. Nu är han helt enkelt en seniorspelare, säger Haci Aslan.

Tack vare förlängningarna har VSK Fotboll en bra stomme till nästa års lag.

– Det är positivt att vi får behålla stommen. Vi vill inte byta ut alltför många spelare, utan behålla det som vi vill och kan, säger Haci Aslan.