Visa fler äldre nyheter >

Det blev enkom en poäng hemma mot Akropolis.
Erik Acar var så klart missnöjd med insatsen.
– Vi bjuder in Akropolis på hemmaplan. Det ska inte få ske, säger han till vskfotboll.nu.

Efter två raka förluster blev Grönvitt en poäng rikare i matchen mot Akropolis på Swedbank Park (1–1).

Men den tappade ledningen – Stefan Silva kvitterade Haisem Ismails 1–0-mål – gav smolk i bägaren och Erik Acar (bilden) var märkbart missbelåten efter matchen.

– Vi har ju tre poäng med bara någon minut kvar till slutsignalen men tappar det. Det är oerhört tråkigt, men vi blev helt enkelt för trötta mot slutet, säger han.

Laget klev annars in med en tydlig ambition att öka tempot och bättra flytet i spelet. Av det syntes tyvärr inte särskilt mycket mot Akropolis.

– Nej, vi fick inte alls till det. Vi började matchen dåligt och fick ingen fart i vårt passningsspel. Precis före halvtid blev ”Anki” (Andreas Östling) utvisad och vi gjorde två byten tidigt. Sedan blev Robin (Blommé, inbytt) skadad i andra halvlek och vi hade gjort alla byten. Det blev inte alls som vi hade tänkt oss innan matchen.

Akropolis fick vittring efter utvisningen och flyttade fram positionerna. En del chanser skapades, men utnyttjades alltså inte förrän precis i slutminuterna.

– Samtidigt spelar vi lite bättre med en man mindre och fick lite bättre intentioner i anfallsspelet. Målet kom lite turligt, tycker jag, men vi är där och Haisem slår ett fint inlägg. Hur som helst är Akropolis ett lag som vi ska vinna mot och sättet vi uppträder på är inte alls något som vi är tillfreds med. Det är absolut något som vi måste jobba på att förändra.

Kan man förklara det med otryggheten som uppstår när vi har behövt skifta så mycket i laget?

– Vi behöver ha de centrala spelarna för att få kontinuitet och trygghet i spelet offensivt och defensivt, men tyvärr har vi fått våra skador och avstängningar just på de spelarna. Vi har möblerat om otroligt mycket i startelvan och det tror jag är en del i den otrygghet som syns här på hemmaplan, även om det inte är hela sanningen. Vi har många unga spelare som har höga krav på sig själva och även har krav på sig utifrån. Sedan finns det säkert fler förklaringar, men det kan vara några anledningar till att vi tar fler poäng på bortaplan än hemma.

Erik Acar och hela laget och ledarstaben hoppas naturligtvis bjuda Swedbank Park och alla supportrar på bättre underhållning framöver.

– Det är tråkigt att vi inte spelar bra inför vår publik och det är något vi behöver diskutera och försöka lösa. Annars brukar det vara enklare att spela hemma, men vi får absolut inte till det och det känns omständigt och ängsligt. Vi bjuder in ett lag som Akropolis på hemmaplan och det ska inte få ske, säger huvudtränaren besviket – men samtidigt med fokus och blicken framåt.

På lördag väntar Östersund borta i del ett av dubbelmötet. Då finns nästa möjlighet till tre poäng. Hemmamatchen mot samma lag spelas lördagen den 14 juli på Swedbank Park, med avspark 16.00.

MER PÅ VSKFOTBOLL.NU
Här är Andreas Berghs utförliga direktrapportering
Tilläggstiden släckte Grönvitts hopp