Visa fler äldre nyheter >

UPPDATERAD 00.21. Solen sken över Swedbank Park. VSK Fotboll såg fram emot att få en chans bryta förlustsviten på två matcher när Akropolis från Stockholm kom på besök. Men Akropolis hade smitt andra planer och fick med sig en poäng tillbaka till Stockholm efter ett sent kvitteringsmål.

Grönvitt kom till dagens match med ambitionen att knapra in tre poäng på övriga topplag och inleda ett nytt segertåg.

Förutsättningarna var också goda. Matchen som tidigare blivit inställd på grund av regnsjuk plan kunde nu åtnjutas av de 536 åskådarna i sol och sommarvärme.

VSK inledde matchen som det spelförande laget och Tobias Holmgrens briljanta crossboll till Victor Nilsson Lindelöf i den femte minuten resulterade i en hörna.

Ovan nämnda hörna höll också på att resultera. Efter en tilltrasslad situation i Akropolis straffområde så nickades bollen i ribban.

Grönvitt fortsatte sedan att föra spelet utan att skapa några riktigt vassa målchanser medan Akropolis försökte slå djupledspassningar som i regel resulterade i offside.

I den 19:e minuten fick Emir Smajic tag i bollen strax utanför Akropolis straffområde. Med en fin vrickning så skapade han sig läge och avlossade ett skott som sökte sig mot stolproten men Akropolis målvakt var snabbt nere och stod för en mycket fin räddning.

Kvarten senare så fick gästerna från Stockholm sin första riktigt vassa målchans. Ett fint anfall och en chipp i djupled gav ett bra skottläge, men bollen smet strax utanför Aly Keitas högra stolpe.

Den första halvleken fortskred sedan utan något skönspel eller särskilt heta målchanser. Tempot var lågt, publik och spelar på väg till halvtidspaus när Andreas Östling drabbades av sin andra varning på tilläggstid.

Östling kom sent in i en situation och bara två minuter efter sitt första gula så fick han syna det röda kortet från domare Patrik Eriksson.

Förutsättningarna förändrades radikalt.

Men trots en man mindre i andra halvlek så var VSK Fotboll inte ofarliga. Akropolis försökte också att skapa, men de flesta avslut hamnade i famnen hos den stabile burväktaren i Grönvitts kasse.

Robin Blommé, inbytt i första halvlek mot Süleyman Aslan, fick sedan en otäck smäll i eget straffområde och blev liggande. Blommé bars ut till applåder från publiken och Lauin Amen hann inte ens kliva in på planen innan Grönvitts åtta utespelare lyckades spräcka Akropolis försvarsnolla i den 73:e matchminuten.

Haisem Ismails (bilden) hårda inlägg från vänsterkanten letade sig mot Emir Smajic, men i stället för att bollen nådde Smajic tog den vägen via motståndaren och flög in med ribbans hjälp.

Akropolis ambitioner att flytta fram vaskade fram ett par halvfarliga lägen innan målskaparen Ismail i den 87:e minuten gavs ett drömläge att punktera matchen.

Linus Sjöberg slog ett perfekt inlägg och Haisem mötte bollen på volley – men bollen letade sig någon meter över målburen.

I den första halvleken blev Andreas Östling alltså utvisad på tilläggstid. Men inte nog med det. När matchuret just tickat upp på 90 minuter så var det dags för detta tillägg att återigen visa sig vara olyckligt för Grönvitt.

Alltför mycket yta öppnades för de rödklädda gästerna och Aly Keitas fantomräddning hjälpte föga när Stefan Silva smällde in kvitteringsmålet och fastställde slutresultatet till 1–1.

Ett resultat som till matchbilden ändå måste anses vara ganska rättvist. Grönvitt nådde inte upp till sin kapacitet samtidigt som Akropolis visade upp ett spel som mycket väl kan få laget att klara sig kvar i Norrettan.

Det här var inte VSK:s dag. Men redan på lördag har Grönvitt chans att ta revansch då en resa till Östersund och möte med ÖFK står på spelschemat.

MER LÄSNING PÅ VSKFOTBOLL.NU
Här är Andreas Berghs utförliga direktrapportering
Besviken Acar: "Omständigt, ängsligt"

VSK Fotboll–Akropolis IF 1–1 (0–0).
Målen: 1–0 (73) Haisem Ismail, 1–1 (90+1) Stefan Silva.
Utvisning, VSK Fotboll: Andreas Östling.
Varningar, VSK Fotboll: Andreas Östling (2).
Domare: Patrik Eriksson, Gävle.
Publik: 536 (på Swedbank Park, Västerås).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Aly Keita.
Backlinje: Victor Nilsson Lindelöf, Süleyman Aslan (34), Oscar Pehrsson, Tobias Holmgren.
Mittfält: Jimmy Pätsi (46), Mikael Gustafsson, Andreas Östling, Linus Sjöberg, Haisem Ismail.
Anfall: Emir Smajic.
Ersättare: Robin Blommé (in 34, ut 74), Simon Johansson (46), Lauin Amen (74), Jonathan Böckert, Patrik Östlund, Adrian Forsgren (målvakt).