Visa fler äldre nyheter >

Veckan gav blandade resultat för Fotbollsakademin.
Pojklaget fick ge sig mot Sirius – men U19 krossade City.
– Väldigt bra spelmässigt, säger Jörgen Zetterström till vskfotboll.nu.

POJKALLSVENSKAN ELIT NORRA, 20 JUNI
VSK Fotboll–IK Sirius 1–5 (1–1).
Målen: 1–0 (19) Jonathan Bahar, 1–1 (45) Johan Andersson (straff), 1–2 (53) Johan Andersson (straff), 1–3 (60) Andreas Åkerblom, 1–4 (67) Robert Alonzo, 1–5 (70) Jakob Östlund.
Utvisning, VSK Fotboll: Sebastian Forsberg (52).

VSK Fotbolls pojkallsvenskar kunde se tillbaka på en svår förlust efter segern senast mot Sirius.

Men matchen var märklig – och bortalaget mer effektivt.

Det vittnar inte minst ett stort antal grönvita frilägen om.

– Det är en sådan här match som man önskar att du hade varit och tittat på. Den är väldigt svår att återge. Vi förlorar med 5–1 men kommer åtta gånger helt fri med målvakten men missar varenda gång. Det var en konstig match. I första halvlek spelar vi riktigt bra, men i sista anfallet bedömer linjedomaren att deras inlägg tar på handen och de får straff och kvitterar. Och i andra halvleks första riktiga anfall åker vi på en frilägesutvisning och de gör 2–1 på straff. Tungt, så klart, men faktum är att vi håller upp spelet väldigt bra och skapar målchanser. Men de gör 3–1 på frispark och gör sedan 4–1 och 5–1 också. Inte så mycket att säga om. Men positivt är hur vi har matchat in 97:orna i laget. De gör det klart bättre nu än i första omgången, så där ser vi en utveckling som går åt rätt håll, säger akademichefen Jörgen Zetterström.

Tabell, pojkallsvenskan elit norra

JUNIORALLSVENSKAN ELIT NORRA
Eskilstuna City–VSK Fotboll 0–4 (0–3).
Målen: 0–1 (13) Jonathan Böckert, 0–2 (21) Jonathan Häll (bilden), 0–3 (39) Jonathan Böckert, 0–4 (76) Jonathan Häll.

Men juniorerna fortsätter sin fina form och tycks ha hittat ett vinnande spel i den norra elitserien.

Nu parkerar man på slutspelsplats efter 12 av 22 omgångar – och tar sommarledigt med gott samvete.

– Första halvlek är jättebra, inget snack om det. Det är bästa halvleken i år. Väldigt bra spelmässigt, stabilt och väldigt klokt. Vi skapar en hel del målchanser och släpper inte till någonting. Jag vet inte om Adrian (Forsgren, målvakt) får röra bollen en enda gång. Det står 3–0 i paus och de fick bara springa och jaga. Vi hade ett enormt bollinnehav och hittade framför allt balansen i att hålla bollen och gå till anfall. Vi har pratat mycket om att bara gå framåt på bra bollar och inte anfalla i tid och otid. Som helhet är vi väldigt nöjda med att vinna på Årby IP, den brukar vara lite halvfruktad i juniorsammanhang. Nu har vi en ganska stor lucka till nedflyttning, så det känns ganska bra, säger Jörgen Zetterström.

Tabell, juniorallsvenskan elit norra