Visa fler äldre nyheter >

Juniorerna tog sin första seger för säsongen.
Och pojklaget behöll sin serieledning efter 4–1 mot GUSK.
– Det ger så klart självförtroende, säger Andreas Tagesson till vskfotboll.nu.

JUNIORALLSVENSKAN ELIT NORRA
VSK Fotboll U19–Djurgårdens IF U19 1–0 (1–0).
Målet: Diego Montiel.

VSK Fotbolls juniorer lyckades bärga säsongens första trepoängare efter att ha besegrat Djurgården med 1–0 på Wenströmska IP.

– Väldigt skönt att vinna första matchen för säsongen. Spelmässigt var det ingen jättematch, men vi försvarar oss bra och våra två mittbackar gör en riktigt bra match, säger akademichefen Jörgen Zetterström.

Första halvlek var jämn spelmässigt.

Grönvitt stod upp bra och hade ett litet övertag på Djurgården. Efter knappa halvtimmen spelad prickade Diego Montiel in 1–0 för VSK Fotboll från nära håll.

Efter ledningsmålet tog Djurgården över mer och mer av spelet utan att egentligen skapa några riktigt farliga målchanser.

I den andra halvleken pressade Djurgården högt för att få fram en kvittering men Grönvitt stod upp väldigt bra försvarsmässigt.

Det närmaste Djurgården kom en kvittering var en frispark från långt håll som missbedömdes och tog i ribban.

– Vi springer oss kanske lite trötta i andra. Tillsammans med motvinden gör det att de får ett litet grepp om oss, men jag tycker inte de skapar några riktigt bra målchanser, säger Jörgen Zetterström och fortsätter:

– Det vi tar med oss från denna match är framför allt attityden till försvarsspelet. Många löper väldigt mycket och jobbar väldigt hårt.

VSK Fotbolls juniorer har i och med segern avancerat till en sjundeplats i tabellen med fem poäng på fyra spelade matcher och spelar nästa gång mot Sirius hemma på lördag (avspark 12.00 på Swedbank Park).

HÖJDPUNKTER I VSK|TV
Här ser du målet och chanserna

POJKALLSVENSKAN ELIT NORRA
Gamla Upsala P17–VSK Fotboll P17 1–4 (1–3).
Målen: Måns Giesecke, Johannes Owusu, William Josefsson, Självmål.

I pojkallsvenskan åkte VSK Fotbolls lag till Uppland under söndagen för att möta Gamla Upsala.

Matchen skulle visa sig bli en tämligen ojämn tillställning – där Grönvitt till slut vann sin fjärde raka match för i år.

Siffrorna skrevs till klara 4–1.

– Matchen spelades på en riktigt dålig naturgräsplan, men vi sa att vi skulle försöka spela vårt spel genom att hålla bollen efter backen och hitta rättvända mittfältare. Det lyckades vi bra med i första halvlek, säger tränaren Andreas Tagesson.

GUSK tog ledningen i matchens första minut efter en långboll som resulterade i ett friläge. Det var även deras enda klara målchans matchen igenom.

– Efter deras mål spelade vi ut dem totalt och trots planens skick lyckades vi skapa en hel del chanser. Vi hade en ledning med 3–1 i halvtid och den hade kunnat vara större om vi förvaltat alla chanser, säger ”Taggen”.

Trots att spelet inte var lika bra i den andra halvleken lyckades Grönvitt ändå peta in en boll till i slutet av halvleken och vinna matchen med 4–1.

VSK Fotboll ligger i och med segern delad etta i tabellen.

– Det ger oss så klart självförtroende att ha vunnit fyra raka matcher och är ett bevis på att vi kan spela bra fotboll. Men jag tycker ändå vi ska kunna hålla uppe spelet i 90 minuter och inte bara 45 som i dag, säger Andreas Tagesson.

P17 spelar nästa gång mot AIK Fotboll tisdagen den 8 maj på Blåsbo (avspark 19.00).