Visa fler äldre nyheter >

Här är Fotbollsakademins säsongsinledning.
Fem segrar, två kryss, två förluster.
Och Grönvitt leder pojkallsvenskan elit norra.

Fotbollsakademins premiäromgång gick av stapeln under påskhelgen och VSK Fotboll kan så här långt ståta med ett lag i serieledning.

Grönvitt toppar pojkallsvenskan elit norra.

– Det är ju så att vi har det väldigt väl förspänt med många bra P17- och P16-spelare, säger akademichefen Jörgen Zetterström.

Första matchen mot Eskilstuna vanns med 3–2 på Swedbank Park men var en slätstruken historia.

Sedan kom två målfester: 9–3 i bortaderbyt mot Skiljebo åtföljdes av hela 5–0 hemma mot Vasalund i lördags.

– Skönt att köra över Skiljebo fullständigt. De gjorde 1–0 efter två minuter innan vi gjorde nio raka mål. Deras två reduceringar kom i 89:e och 90:e minuten. Mot Vasalund syntes det att några hade lirat med juniorerna (mot Vasalund) dagen innan. En ganska seg match, men vi var ändå väldigt mycket bättre än vad de var, säger Jörgen Zetterström.

Juniorlaget – ett mycket ungt sådant – har siktet inställt på att säkra kontraktet i juniorallsvenskan elit norra.

De inledde säsongen med ett starkt kryss borta mot IFK Norrköping.

– Vi försvarade oss rätt bra och fick bra utdelning på vårt omställningsspel.

Men 0–0 hemma mot Gefle var en missräkning – och 1–5 borta mot Vasalund missvisande.

– Om något lag skulle vinna i matchen mot Gefle så var det vi. Vasalund var vårt spelmässigt klart bästa insats hittills, så jag hoppas att vi fortsätter på det spåret framöver, säger Jörgen Zetterström.

I den regionala P16-serien pekar formkurvan uppåt efter två raka segrar sedan premiärnederlaget mot Carlstad United med 1–2.

IFK Kumla (1–0) och IK Sturehov (2–0) har båda besegrats på bortaplan.

– Vi spelar med ett rent 15-årslag förutom Rickard (Englund) i målet. Det är en bra matchmiljö för dem, eftersom man inte kan åka ur serien. Nyttigt att få tid på sig och lära sig hantera att det går lite fortare. När vi har P17-match får 97:orna också vara med och känna på och lära sig. De rapporter jag har fått säger att alla tre matcher har varit ganska jämna och har kunnat sluta lite hur som helst. Ur den aspekten är det perfekt – att få så tuffa matcher, säger Jörgen Zetterström.

HÄR ÄR AKADEMITABELLERNA
Juniorallsvenskan elit norra
Pojkallsvenskan elit norra
Regional serie P16 västra