Visa fler äldre nyheter >

I en nervös seriepremiär lyckades VSK Fotboll inte med bedriften att ta med sig tre poäng från mötet mot Vasalunds IF. Målskytt för Grönvitt blev nyförvärvet från Sirius, Emir Smajic.

Endast 934 åskådare tog sig till arenan denna kyliga aprilkväll. De fick se VSK Fotboll inleda optimistiskt med aggressivt spel och bra press på motståndarna. Spelarna i hemmalaget visade beslutsamhet i närkamperna och löpte mycket – speciellt längs kanterna.

Det dröjde inte länge tills den första chansen kom.

I den tolfte minuten hittade Patrik Grönvall en framrusande Tobias Holmgren på vänsterkanten genom en fin djupledsboll. ”Tobbe” slog ett hårt inlägg längs marken som Patrik Östlund mötte på ett tillslag.

Men olyckligtvis för VSK Fotboll lyckades den förre Skiljebomålvakten Sasa Sjanic reflexrädda.

I minut 18 skulle dock ledningsmålet komma.

Robin Blommé slog upp en höjdboll mot Emir Smajic (bilden) som var påpasslig och löpte i djupled. Efter ett missförstånd mellan Vasalunds mittback och målvakt lyckades han snappa upp bollen och avsluta distinkt bakom den nu chanslöse målvakten.

Den första halvleken bjöd inte på mycket mer av betydelse, förutom att Vasalund hade ett fint läge att kvittera i minut 37 genom en nick som gick över.

Det märktes att det var en premiärmatch och ofta saknades skärpan i den sista passningen. På mitten var det mest ställningskrig där VSK Fotbolls spelare stod för en stabil försvarsinsats med fina brytningar, men tyvärr ofta lite oskärpa i passningarna när laget skulle ställa om.

Andra halvlek inleddes också starkt från Grönvitt.

Man hotade med farliga kombinationer längs kanterna – särskilt på högerkanten, där Victor Nilsson Lindelöf och Simon Johansson visade fint samspel. Detta ledde för det mesta fram till farliga inspel från högerbacken.

Dessutom hade Andreas Östling en fin lobbnick på ett vänsterinlägg som gick strax utanför.

Vasalund vägrade dock att ge upp och lyckades ta sig in i matchen genom att ta över bollinnehavet och etablera ett kortpassningsspel på mittplan. Något trötta VSK-ben fick se Vasalund få ett fint nickmål bortdömt för offside.

Men oturligt nog blev denna händelse en injektion för ett annars initiativfattigt bortalag.

Någon minut senare lyckades deras anfallare snappa upp bollen precis innan kortlinjen och slå ett inlägg på bortre stolpen, som utan problem nickades in av Kevin Kabran, 1–1.

Kallduschen blir ett faktum för VSK Fotboll, som försöker resa sig genom att pressa högt och slå in mycket bollar i straffområdet på en för dagen ganska ensam Smajic.

Detta resulterade i några farliga lägen, bland annat ett när nämnde Smajic fick en tå på ”Vigges” hårda inlägg och avslutade strax över. Farligast blev det när ett tidigt inlägg från Haisem Ismail letade sig fram till Smajic, som fick ett fint läge att skjuta men passade ut till en fristående Linus Sjöberg.

Inhopparen undvek offsiden, men vinkeln var inte den bästa och han lyckades inte att placera bredsidan vid bortre stolpen – strax utanför.

I den absolut sista minuten hade Vasalund ett farligt anfall där de fick avsluta från nära håll – men Keita läste skottet och lyckades rädda utan problem.

VSK Fotboll spelar nästa match borta mot Dalkurd nu på lördag, den 21 april. Då väntas ett stort supporterfölje stötta Grönvitt.

Häng med du också genom att boka dig på den här länken.

INTERVJUER I VSK|TV
Huvudtränaren Erik Acar
Nye målvakten Aly Keita

VSK Fotboll–Vasalunds IF 1–1 (1–0).
Målen: 1–0 (18) Emir Smajic, 1–1 (71) Kevin Kabran.
Hörnor: 4–5 (4–2).
Varningar, VSK Fotboll: Emir Smajic. Vasalund: George Mousally, Hemin Sadi.
Domare: Johan Krantz, Uppsala.
Publik: 934 (på Swedbank Park, Västerås).

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Aly Keita.
Backlinje: Victor Nilsson Lindelöf, Robin Blommé, Haisem Ismail, Tobias Holmgren.
Mittfält: Simon Johansson, Patrik Grönvall, Damir Foric (78), Andreas Östling (70), Patrik Östlund.
Anfall: Emir Smajic.
Ersättare: Per Pettersson (59), Linus Sjöberg (70), Jimmy Pätsi (78), Süleyman Aslan, Daniel Svensson (målvakt).