Visa fler äldre nyheter >

Trots en tveksam start vann Grönvitt sitt genrep mot VIK.
En snabb vändning i andra halvlek säkrade 3–2-segern.
– Då var det inget snack, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll vann alltså genrepet mot VIK med 3–2 efter en bra andra halvlek.

Grönvitts huvudtränare Erik Acar var inte fullt nöjd med matchen i sin helhet.

– Det var väl 15 minuter i början på andra halvlek där vi gör våra tre mål som var riktigt, riktigt bra – och det är så vi vill spela. Men annars gjorde vi inte mer än nödvändigt, säger han.

Samarbetsklubben i gulsvart tog ledningen med både 1–0 och 2–0 före halvtidsvilan.

– En dålig första halvlek där ingen vill vara med och spela. När VIK äger bollen så står vi bara och tittar på. Vi var inte tillräckligt hungriga.

Till andra halvlek byttes mittbacken Per Pettersson ut till förmån för Damir Foric, Haisem Ismail flyttades in som mittback och Tobias Holmgren plockades ner som vänsterback.

Vad var tanken med den rockaden?

– Per är duktig, men jag kände att vi skulle få ett bättre flyt i vårt spel om vi fick en naturlig vänsterfot som vänstermittback. ”Anki” (Andreas Östling) kom inte riktigt till sin rätt som balansspelare och bytet med Damir blev ju bättre. Sedan fick vi bättre tryck i vårt defensiva presspel också, de blev mer aggressiva, säger Erik Acar.

På en kvart i andra halvlek vände ni matchen till er fördel med tre snabba mål. Vad sa ni i halvtid?

– Vi pratade om att vi inte gjorde det vi skulle göra. I vårt defensiva spel ska inte motståndarna få driva fram bollen och stå och måtta in passningar. Och med rockaden skulle vi snabbare komma upp i press och göra ytorna mindre för VIK. I andra halvlek var det inget snack – vi hade kunnat göra tre, fyra mål till. Det var egentligen bara skärpan framför mål som inte var 100 procent.

3–2-målet gjordes av Emir Smajic, som assisterades av Victor Nilsson Lindelöf (bilden).

”Vigge” säger så här om målet och matchen:

– Vi ryckte upp oss rejält till andra halvlek och spelade helt okej. Vi har löpstarka spelare, så när vi får lägen så sticker vi på kontring – det var så tredje målet gick till. VIK hade en hörna som vi gick ut och bröt och sedan var det full fart framåt. Jag spelade in bollen till Smajic som rullade in den.

Erik Acar, det här var sista träningsmatchen innan seriespelet drar i gång. Sett över hela försäsongen: är du nöjd med hur laget har presterat?

– Ja, jag har provat väldigt mycket med spelare på olika positioner. I dag var det ”Anki” som balansspelare och jag har väl fått svar på mina frågor helt enkelt. Jag är ganska klar med hur vi kommer att starta i premiären, säger VSK Fotbolls tränare.