Visa fler äldre nyheter >

Simon Johansson har nog fångat många blickar på försäsongen.
Mittfältaren är på god väg att ta plats i Grönvitts premiärelva.
– Det har känts bra, men jag är inte nöjd än, säger han till vskfotboll.nu.

Knappa månaden återstår till VSK Fotbolls premiär i norrettan hemma mot Vasalund på Swedbank Park den 16 april (avspark 16.00).

Hur startelvan ser ut står ännu skrivet i stjärnorna.

Men Simon Johansson (bilden) – ny från Fotbollsakademin – har hittills övertygat och utmanar på allvar om en plats på mittfältet.

– Det känns som att jag är ganska nära en plats. Erik (Acar, huvudtränare) verkar tro på mig och jag har presterat ganska bra. Vi får se om jag står där på planen om en månad, säger han.

Med både löpstyrka och fin teknik har Simon Johansson startat i fyra av fem matcher på försäsongen.

I vinsten mot Sirius imponerade han som höger yttermittfältare.

– Jag kände att jag fick mycket boll och kom in i matchen på ett bra sätt. Kom runt min back nästan varje gång jag hade möjligheten.

Du fick förtroendet vid frisparkar och hörnor och låg bakom Emir Smajics 2–0-mål också.

– Det är kul att jag får chansen att visa upp mitt tillslag och det blir bättre för varje match som går.

Med juniorlaget spelade han oftast som spelförande mittfältare – men där är konkurrensen nära nog som tuffast i A-laget.

Lösningen blev alltså en ny position.

– Jag orkar löpa mycket, både i djupled och defensivt och kan utnyttja mina inlägg från kanten. Sedan är jag bra en mot en, men det har jag inte fått visa upp så mycket än. Det kommer mer och mer när jag får vänja mig vid positionen, säger Simon.

Hur tycker du att det har gått för dig så här inledningsvis?

– Mitt defensiva spel har varit bra – jag löper mycket och känner att jag orkar med min ytterback. Det har känts bra, men jag är inte nöjd än.

Och hur skulle du summera lagets insats?

– Jag är väldigt nöjd med vår inställning på matcher och träningar. Defensivt tycker jag att vi har varit riktigt bra hittills – aggressiva och vi ligger rätt. Men i det offensiva spelet har vi mer att bjuda på, framför allt i passningsspelet och rörelsen.

På lördag väntar ny hemmafajt på Swedbank Park när Gamla Upsala står för motståndet (avspark 13.00).

– Det är verkligen vårt mål att träna på anfallsspelet då. Vi ska spela lika bra i defensiven som tidigare och försöka skapa ännu fler chanser, säger Simon Johansson.