Visa fler äldre nyheter >

Här är VSK Fotbolls tredje värvning.
Süleyman Aslan är klar för Grönvitt.
– Han blir en ledare, säger Haci Aslan till vskfotboll.nu.

VSK Fotbolls lagbygge tar form på allvar.

Süleyman Aslan är klar som klubbens tredje värvning utifrån sedan försvararen tecknat ett kontrakt i kväll på Swedbank Park.

– Vi har prioriterat en försvarsspelare och tror väldigt mycket på att Aslan blir en ledare på planen, säger sportsligt ansvarige Haci Aslan.

Grönvitts huvudtränare Erik Acar kan därmed tillgodoräkna sig ännu en spelare till sin träningsgrupp och säger så här om värvningen:

– Den betyder mycket. Vi har ingen stor trupp i dag – och det är inte vilken spelare som helst vi får in. "Sulan" har rutin från flera år i division 1 och en säsong i norska andraligan.

Süleyman Aslan tar Marcus Danielsons plats som mittback i truppen efter att "Mackan" såldes till GIF Sundsvall för ett par veckor sedan.

– Han var vår absolut bästa spelare och efter vårsäsongen tappar vi Victor Nilsson Lindelöf. Då kändes den här värvningen helt rätt, säger Erik Acar.

Süleyman Aslan väntas tillföra aggressivitet i försvarsspelet.

– Men hans bästa egenskap är snabbheten. Den behöver alla lag.

Grönvitt har därmed värvat en målvakt, en försvarare och en forward inför premiären i norrettan mot Vasalund den 16 april på Swedbank Park (avspark 19.00).

– Vi har kanske möjlighet till någon mer spelare, men kommer inte att göra något utan att tänka efter både en och två gånger, säger Haci Aslan.

VSK|TV OM VÄRVNINGEN
Han återvänder till Grönvitt
Haci Aslan om silly season
Erik Acar om A-truppen, nya tillskottet och Gefle-matchen