Visa fler äldre nyheter >

Klubbarna var redan överens om transfern.
Nu har också Filip Tronêt skrivit på för BP.
– Det var rätt tid för mig att ta steget, säger han till vskfotboll.nu.

Skyttekung i norrettan och landslagsspel följdes av debut i superettan.

Filip Tronêt (bilden) fick mersmak.

Och nu har yttermittfältaren skrivit på för Brommapojkarna och fortsatt spel i svensk elitfotboll.

– Det känns riktigt roligt och skönt att få chansen. Nu får jag fortsätta spela i superettan och chansen att spela fotboll på heltid, säger han.

Flytten till Stockholm är redan i full gång.

– Jag tränade med laget i eftermiddags och har fått en lägenhet som var riktigt bra, så jag flyttar direkt.

Berätta: varför blev det BP?

– Jag har bara fått bra intryck av laget och organisationen. Det är en klubb som siktar högt och vill tillbaka till allsvenskan. BP är en liten klubb med bra sammanhållning så det känns bra att få komma dit.

VSK Fotboll återupptog annars träningen i dag – utan "Fille".

Hur känns det att inte längre vara en del av gruppen?

– Det är självklart tråkigt med tanke på det laget vi hade i Grönvitt – ett jäkla skönt gäng. Men samtidigt måste man ta steget någon gång och det var rätt tid för mig nu, säger 2010 års skyttekung.

Du och BP har förstås diskuterat framtiden. Vad är sagt?

– De ser en chans att få utveckla mig som fotbollsspelare samtidigt som de inte sätter käppar i hjulet om större klubbar hör av sig. Och jag hoppas få bidra till att laget når allsvenskan.

Hur ser du själv på din framtid?

– Jag vill fortsätta på det spår jag avslutade superettan i förra året: göra mål och bidra till många viktiga poäng. Samtidigt så är jag inte nöjd med superettan utan vill både till allsvenskan och utomlands. Jag kommer att göra allt för att ta steget vidare i framtiden, säger Filip Tronêt.

Det blev alltså två säsonger i Grönvitts A-lag för pojklandslagsmannen.

Här är hans minnen:

– Jag har bara positiva saker att ta med mig från tiden i VSK Fotboll – även fast det har varit så kort tid. Vi har fått uppleva mycket: både att vinna en serie och att åka ur och det har gett mig mycket erfarenhet. Och så vill jag tacka supportrarna för tiden i Grönvitt. Inte minst förra året var det ett grymt stöd i 26 matcher. De är riktigt sköna killar som jag hoppas fortsätter visa sitt stöd nästa säsong – och hjälper grabbarna som är kvar att komma tillbaka till superettan, säger Filip Tronêt.