Visa fler äldre nyheter >

Filip Tronêt ser ut att lämna VSK Fotboll – men stannar i superettan.
Endast personliga detaljer återstår innan mittfältaren är klar för BP.
– Det bör vara klart i mitten av januari, säger Peter Brandt till vskfotboll.nu.

Filip Tronêt (bilden) växte snabbt till en av Grönvitts stora profiler när VSK Fotboll tog steget till superettan för drygt ett år sedan.

Men det blev bara ett år till i klubben.

VSK Fotboll är överens med Brommapojkarna om att den landslagsmeriterade yttermittfältaren flyttar till Stockholm och blir kvar i superettan.

– Det har varit långa förhandlingar och det enda som återstår nu är att Filip kommer överens om sitt personliga avtal med BP. Men enligt de signaler vi fått så bör det vara klart i mitten av januari, säger ordföranden Peter Brandt.

BP har visat intresse för Filip Tronêt under en längre tid och la första budet för några veckor sedan.

– Det har tagit sin tid men nu har vi hittat en nivå som vi är tillfreds med.

Spelaren har varit tydlig med ambitionen att spela högre upp i seriesystemet.

– Och vi vill inte sätta stopp för den enskilda spelaren att utvecklas. Filip har gjort väldigt bra insatser för VSK Fotboll och bidragit starkt till lagets resultat.

Vad betyder affären för VSK Fotboll?

– Det här är ytterligare en del i processen att sanera klubbens ekonomi. Vi har ju sagt att spelarintäkter i princip inte ska gå till nya spelare eller den dagliga driften, utan först bygga upp vårt eget kapital, säger Peter Brandt.

Hur kommer VSK Fotboll att ersätta Filip Tronêt?

– Vi har sålt tre offensiva spelare efter säsongen och kommer därför att se över möjligheten att göra några förstärkningar. Dessutom skulle vi kunna prioritera om en del spelares positioner för att ersätta. Men vi har hela tiden valt att inte rusa fram och agerat eftertänksamt både när vi valde tränare men också i spelaraffärer och det är likadant nu: vi kommer att analysera och tänka efter. Transferfönstret stänger först den 31 mars, säger VSK Fotbolls ordförande.