Visa fler äldre nyheter >

Här är VSK Fotbolls senaste rekrytering.
Jörgen Jacobsen är klar – som klubbchef.
– Jag ser en enorm potential, säger han till vskfotboll.nu.

VSK Fotboll gjorde för knappt en vecka sedan klart med målvakten Aly Keita från Syrianska IF Kerburan i Västerås.

Till höger står senaste värvningen: Jörgen Jacobsen (bilden).

– En extremt betydelsefull förstärkning i bygget av "nya" VSK Fotboll, säger ordföranden Peter Brandt om valet av klubbchef.

42-åringen var tidigare ordförande i systerklubben VSK Ungdom men valdes i februari i år in i VSK Fotbolls styrelse.

Omgivningen är imponerad av insatsen.

– Jörgen Jacobsen har skött sina arbetsuppgifter förträffligt och det känns logiskt att han också får förtroendet att etablera en stark organisation.

Västerås ledande fotbollssajt berättade i går vilka fem områden som VSK Fotboll prioriterar framöver (se länk nedan).

Organisationen är en pusselbit.

– Satsningen på en klubbchef följer strategin att utveckla VSK Fotboll och göra oss redo för en återkomst till svensk elitfotboll. En stark organisation är avgörande för vår framgång och därför prioriterar vi just nu den före en namnkunnig toppforward, säger Peter Brandt.

VSK Fotbolls första klubbchef sedan 2007 (Peter Markstedt) tillträder redan vid årsskiftet – och samtidigt lämnar han jobbet som ansvarig för 30 medarbetare på Icas centrallager på Hacksta i Västerås.

– Jag är otroligt stolt över möjligheten att få vara med och utveckla VSK Fotboll på heltid. Vi måste ha en stark organisation och solid ekonomi när vi kommer tillbaka till superettan. Det går inte att ha ett negativt eget kapital på tre miljoner kronor och nästan sakna organisation, säger Jörgen Jacobsen.

Grönvitt åkte ur näst högsta serien redan efter en säsong.

– Det var naturligtvis tråkigt men nu får vi chansen att göra en nystart och bygga något riktigt bra. Jag skulle aldrig lämna Ica och tacka ja till klubbchefsjobbet i VSK Fotboll om jag inte såg en stor potential. Jag brinner för VSK Fotboll och VSK Ungdom och vill göra allt jag kan för att bidra till en ljus framtid.

Du träffar en hel del sponsorer och supportrar. Vilka reflektioner får du från de intressenterna?

– Vi har berättat om strategin för sponsorer och supportrar och känner ett starkt stöd för utveckling- och förändringsarbetet, säger Jörgen Jacobsen.

FOTNOT. Jörgen Jacobsen blir högste tjänsteman i VSK Fotboll. Dessutom har styrelsen utsett honom till säkerhetsansvarig.

VSK FOTBOLLS STRATEGI
Här är de fem strategiska punkterna i VSK Fotbolls utvecklingsarbete:
Ekonomisk sanering
Fotbollsakademin
Organisation
Tävlingsverksamheten
Varumärket

RELATERAD ARTIKEL
Så ska VSK Fotboll lyfta – på alla plan