Visa fler äldre nyheter >

Aly Keita kommer till VSK Fotboll.
Här är Erik Acars reaktion.
– Värvningen är otroligt rolig, säger tränaren till vskfotboll.nu.

VSK Fotbolls sportsligt ansvarige Haci Aslan signerade häromdagen ett treårigt avtal med målvakten Aly Keita från Syrianska IF Kerburan i Västerås.

Övergången kallas stekhet.

Och välkomnas i Grönvitt.

– En fantastiskt bra julklapp till alla som håller på VSK Fotboll, säger Erik Acar (bilden, vänster) efter den hittills hemliga påskriften på Swedbank Park.

Erik Acar har svårt att dölja sin förtjusning över transfern.

– Det är en fantastisk händelse. Jag är självklart väldigt glad.

Hur rankar du Aly Keita?

– Sundsvall och Örebro skulle inte bjuda in honom om han inte vore bra. Jag tycker att det är stort att vi har seriens bästa keeper, säger Erik Acar.

För tre år sedan spelade Erik Acar och Aly Keita tillsammans i Syrianska IF Kerburan.

– Aly Keita har alltid haft snabba reflexer och varit bra med fötterna. Nu har han blivit bättre i höjdspelet och det är en viktig egenskap. Sedan är det en mycket sympatisk person som sprider glädje.

VSK Fotboll använde fyra målvakter under säsongen i superettan: Sierra Leones landslagsman Christian Caulker, rutinerade Oskar Wahlström och juniorerna Daniel Svensson, 18, och Adrian Forsgren, 17.

Hur ser du på målvaktssituationen i dag?

– Daniel Svensson har gjort det jättebra och man kan inte begära mer av en 18-åring. "Danne" kommer att lära sig mycket av Aly Keita och ha en fortsatt utveckling. Han vill förstås stå också 2012 och det betyder att vi får bra konkurrens, säger Erik Acar.

ACAR OM KEITA I VSK-TV
Grönvitts coach hyllar målvaktsvalet

RELATERADE INSLAG
Här presenteras Aly Keita
Haci Aslan om värvningen och silly season