Visa fler äldre nyheter >

... Erik Acar – VSK Fotbolls huvudtränare – inför träningspremiären den 5 december.

Hur är läget inför måndagens träningspremiär?

– Jättebra! Vi planerar lite och förbereder träningsscheman för hela året, preliminärt. Hur vi ska träna och hur fokus ser ut för vissa perioder.

Har du hunnit prata ihop dig ordentligt med assisterande tränaren Thomas Böckert ännu?

– Ja, vi har träffats och pratat ihop oss. Thomas och jag är överens. De första två veckorna kommer han att hålla i träningarna medan jag har fokus på de individuella samtalen. När vi kör i gång igen i januari kommer jag och han ha likvärdiga roller på träningsplanen – Thomas ska vara lika delaktig som jag är och ta ett stort ansvar.

Berätta mer om de individuella samtalen.

– Vi har många unga spelare och det är viktigt att de får den träning de behöver. Många gånger blir den inte individuellt anpassad utan man kör ett upplägg och tror att det är det bästa för alla – men alla behöver olika saker. Därför är det bra att vi tittar på vad varje spelare behöver lägga fokus på och det ska vi göra så här i början. Prata lite om nästa år, deras styrkor och svagheter, egna målsättningar och lagets. Dessutom kommer vi att genomföra tester för att se deras status rent fysiskt.

Vad är att vänta den första träningen?

– Vi ska mest samla killarna och gå igenom lite träningsupplägg innan vi startar på allvar. Viktigast nu, under de här två veckorna, är de individuella samtalen och testerna.