Visa fler äldre nyheter >

Erik Acar stannar i VSK Fotboll.
Här är reaktionen – direkt från hjärtat.
– Jag är lyckligast i Västerås, säger tränaren till vskfotboll.nu.

VSK Fotbolls säsong avslutades för knappt en månad sedan och därefter har det spekulerats i vilka som ska leda laget kommande år i division 1 norra.

Det blev Erik Acar (bilden) i par med Thomas Böckert från Fotbollsakademin.

Huvudtränaren är lyrisk över det fortsatta förtroendet.

– Underbart! Det här var precis vad jag ville och har önskat mig sedan jag fick chansen för första gången i somras. Jag är den lyckligaste människan i Västerås just nu – känslan är svår att beskriva, säger Grönvitts nye ”chef”.

– Det är verkligen i VSK Fotboll jag vill vara, utvecklas och bli riktigt bra som tränare. Det har jag alltid drömt om – och min framtid kom tidigare än jag räknat med. Men det är bara kul och smickrande för min egen del. En stor lycka, fortsätter han.

Att VSK Fotboll var nummer ett för Erik Acar, det har varit tydligt.

– Jag har poängterat det i media också, så det var inte minsta lilla tvekan eller tvivel när jag fick frågan. Det var bara att sätta ner signaturen på papperet.

Hur har väntan varit på beskedet?

– Bra. Jag har fått chansen att själv utvärdera jobbet som gjordes tillsammans med Stefan Bärlin och Peter Markstedt för att få lite perspektiv på allting. Hade jag fått ett snabbt besked hade jag bara jobbat vidare, men nu fick jag luta mig tillbaka och titta på det som varit. Det är bra att få rannsaka sig själv – och positivt att klubben har gjort ett noggrant arbete och känt att jag är rätt för VSK Fotboll.

Och din tid hittills i klubben, hur vill du beskriva den?

– Den bästa tiden i min fotbollskarriär. Att få representera VSK Fotboll är mycket, mycket större än vad många tror och väldigt stort för mig. Jag är jätteglad över att ha fått det här förtroendet från styrelsen och vill visa samma sak tillbaka. Med all glädje så vilar nu också ett jättestort ansvar på mina axlar – men det ser jag fram emot om jag ska vara ärlig, säger Erik Acar.

Vid hans sida kommer alltså Thomas Böckert att stå.

– En jättebra ledare med fantastiska framgångar i akademin. Otroligt bra och social – viktigt när vi handskas med unga spelare. Han har en enorm fördel i att redan ha tränat många av dem och blir en trygghet som ett bekant ansikte. Att klubben satsar på sina egna ledare är också ett jobb jag hyllar och känner starkt för.

Detta gäller även Erik Acar, som utöver arbetet som huvudtränare i VSK Fotboll kommer att läsa mer avancerade tränarutbildningar.

– Jag har möjlighet att söka vidare och det har varit ett önskemål som VSK Fotboll tyckte om. Vi är överens om vikten av att jag vidareutbildar mig och får den kompetens som behövs.

Så till utvecklingen av spelet. Kan västeråsarna vänta sig samma offensivt utvecklande fotboll som i höst?

– Spelarna har ett enormt driv och ambition och ska fortsätta våga kliva fram och spela en offensiv fotboll. Vi kommer att jobba vidare med spelet och utveckla specifika saker som är viktiga för vår spelidé, säger Erik Acar.

RELATERAD LÄSNING PÅ VSKFOTBOLL.NU
Klart i kväll: Acar och Böckert tränare
Böckert tar klivet upp: "Inspirerande"