Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll har chans på storslam när Västerås Idrottsgala går av stapeln.
Här är ordförandens berömmande ord.
– Vi ska vara stolta, säger Peter Brandt till vskfotboll.nu.

I dag kunde vskfotboll.nu berätta att VSK Fotboll är nominerade i hela fyra kategorier till Västerås Idrottsgala den 24 november i Bombardier Arena.

Naturligtvis ett styrkebesked för klubben.

– Vi fick tre priser förra året (varav ett var Årets lag/förening, utsett av Västerås Idrottsallians), ett året dessförinnan och har chansen på ännu fler i år. Att det håller i sig flera år i rad är glädjande, säger ordföranden Peter Brandt (bilden).

Fotbollsakademin – nominerad i dubbla kategorier – fungerar som föreningens flaggskepp.

– Det är särskilt roligt att dessa kan belönas och ytterligare ett kvitto på att VSK Fotboll är på rätt väg. Fotbollsakademin är vårt huvudspår och så kommer det att fortsätta. De båda SM-semifinalerna är exempellösa och jämförbara med att ett allsvenskt lag kvalificerar sig för spel i Europa, säger Peter Brandt.

På A-lagsnivå är mittbacken Marcus Danielson nominerad som Årets målskytt och Filip Tronêt kan ta hem Årets järnet.

– "Mackan" har gjort väldigt avgörande mål och Filip har efter en skadedrabbad första del av säsongen verkligen kommit tillbaka, presterat igen och förtjänat sitt provspel med Malmö FF.

Ger det här VSK Fotboll extra energi inför 2012?

– Definitivt. Man ska inte underskatta betydelsen av detta. Värdet på lokal nivå är stort och vi ska vara stolta, säger Peter Brandt.

RELATERAT PÅ VSKFOTBOLL.NU
Grönvitt kan vinna priser – fyrfaldigt