Visa fler äldre nyheter >

Här är Stefan Bärlins nya liv i VSK Fotboll.
Ikonen har utsetts till marknadsansvarig.
– Jag har mycket att tillföra, säger 35-åringen till vskfotboll.nu.

Stefan Bärlin (bilden) är en av VSK Fotbolls största profiler sedan klubben bildades den 29 januari 1904.

Spelarkarriären är snart slut.

Men han blir kvar i Grönvitt.

– Jag är övertygad om att jag har mycket att bidra med också i det här jobbet, säger Stefan Bärlin om uppdraget som marknadsansvarig.

VSK Fotbolls än så länge spelande, assisterande tränare tillträder officiellt jobbet den 1 november.

Här är de tre huvudsakliga arbetsuppgifterna:

 • Försäljning och event
 • Relationsmarknadsföring
 • Varumärkesbyggande

  – Det känns otroligt roligt att få vara med och lyfta VSK Fotboll till nästa nivå. Det är helt rätt beslut av styrelsen att stärka organisationen för att skapa nya resurser.

  "Bärra" smög igång sin tjänst redan för en månad sedan.

  – Jag har träffat en hel del nuvarande samarbetspartner och fått en väldigt bra respons. Företagen är angelägna om att vi fortsätter att satsa långsiktigt på egna ungdomar i fotbollsakademin. Vi är en av bara tre klubbar i Sverige som har lag med i SM-kvartsfinalerna för juniorer och pojkar, säger Stefan Bärlin.

  VSK Fotbolls ordförande Peter Brandt är "mycket nöjd med rekryteringen".

  – Stefan Bärlin har under sin framgångsrika karriär spelat i toppklubbar i Norden och byggt upp ett otroligt gott rykte. Han har den här provtiden på marknadssidan stärkt relationerna med näringslivet och visat prov på kommersiellt tänk. Han kan knyta kontakter, har ledaregenskaper och är en person som omgivningen har lätt att tycka om.

  Värvningen av Stefan Bärlin är en del av VSK Fotbolls förändringsprocess.

  – Vi måste utveckla organisationen och fortsätta att investera i akademin för att i en framtid kunna nå allsvenskan, säger Peter Brandt till vskfotboll.nu.

  Om förhoppningsvis fyra matcher (serien och kval till superettan) räknar Stefan Bärlin med att ta av sig tröja nummer 11 och hänga den inne hos materialförvaltarna Bo Wallert och Ulf Wallert.

  – Det är klart att det kanske kommer att kännas konstigt och vemodigt men jag vill inte stå i vägen för alla de talanger som VSK Fotboll har fått fram.