Visa fler äldre nyheter >

Här är VSK Fotbolls matchhjälte.
Marcus Danielson sänkte Brage med två mål.
– Vi trodde på det hela vägen, säger han till vskfotboll.nu.

Förra året blev Marcus Danielson (bilden) VSK Fotbolls straffskytt i bortamatchen mot Valsta Syrianska och avgjorde från elvameterspunkten till en viktig seger i Grönvitts avancemang till superettan.

Han slutade på totalt fem mål den säsongen.

Inför dagens viktiga match mot Brage stod han på samma antal i superettan 2011 – en skörd som utökades med två.

"Mackan" stod för VSK Fotbolls båda mål i 2–1-segern.

– Finner knappt ord. Så fantastiskt skönt att vi tar tre poäng och att vi fortsätter att köra hela matchen fast vi var en man mindre. Vi skulle bara vinna – det fanns ingenting annat i laget. – Vi trodde på det hela vägen. Det var därför vi lyckades vinna, säger VSK Fotbolls viktige mittback.

Avgörandet kom på straff i den 95:e minuten.

Hur upplevde du situationen?

– Det är jag som fixar straffen. Deras spelare hänger på mig i stort sett och hade han inte gjort det hade jag kunnat nicka in den i stället. Så den var helt korrekt dömd, säger "Mackan".

Du var i samma situation mot Värnamo borta. Vad tänkte du denna gång?

– Jag var inte alls speciellt nervös faktiskt. Försökte bara hålla fokus och stöta bort alla tankar på hur viktig straffen egentligen var och strunta i Bragespelarnas psykningar. Helt underbart att se bollen gå i mål.

Som mittback har Marcus Danielson alltså gjort hela sju mål i superettan.

Nytt personligt rekord, meddelar han – samtidigt som han konstaterar vikten av nästan samtliga mål.

– Ja, vi brukar alltid vinna när jag gör mål. BP hemma, Falkenberg borta, Värnamo borta, Jönköping hemma och så i dag. Det är alla utom Qviding borta, säger han när vi har räknat efter.