Visa fler äldre nyheter >

Här är akademifajten du inte vill missa.
VSK Fotbolls pojkallsvenskar säkrar seriesegern vid seger mot BP på söndag (avspark 13.00).
– Kom till Arosvallen och stötta oss, säger Thomas Böckert till vskfotboll.nu.

För bara en vecka sedan utbrött grönvitt jubel när VSK Fotbolls juniorallsvenskar bortaslog AIK med 2–0 och tog hem juniorallsvenskan elit norra före talangfabriken från Bromma.

I morgon kan pojklaget upprepa bedriften – åter en gång mot BP, som alltså kan snuvas av Grönvitt på två seriesegrar.

– Det känns väldigt inspirerande och är ju definitivt vårt mål. Vi kommer att gå för vinst, men det kommer att bli tufft. Vi fick precis reda på att BP kommer med starkast möjliga lag, så det blir en bra och utvecklande match i morgon, säger P17-coachen Thomas Böckert inför den helt avgörande seriefinalen på Arosvallen (avspark söndag 13.00).

Med en omgång kvar leder stockholmslaget serien, en poäng före VSK Fotboll – som på 21 matcher har 16 segrar, två oavgjorda och tre förluster.

– Vi sade innan att det skulle stå mellan BP, oss, AIK och Vasalund – och det blev ju så också. Sedan att ha chansen att snuva BP på seriesegern kanske vi bara hade haft i vår dröm – men vi vet att vi har ett bra lag, säger Thomas Böckert.

Grönvitt kommer närmast från en skön 3–2-seger borta mot Sirius.

Almir Zeqiri (bilden) avgjorde i slutskedet.

– De spelade väldigt fult och fick fem, sex varningar. Sedan fick vi reda på efteråt att en kille tydligen hade blivit varnad två gångar men inte blivit uppskriven den andra. Spelmässigt startade vi otroligt bra, hade 2–0 efter 13 minuter och en jädra press på dem. Men i och med att vi fick en utvisning efter 15 minuter blev det automatiskt så att vi försvarade mer. I början av andra gjorde de två mål – då var vi tvungna att ställa om och börja spela normalt. Sirius blev jättestressade och vi fick in ett 3–2-mål i 85:e minuten. Det är ju egentligen så vi ska spela hela matchen, men samtidigt tar det på krafterna när man är en man mindre, säger Thomas Böckert.

I Uppsala fick laget oväntat starkt stöd från läktarplats.

Tiotalet västeråsare gav grabbarna en ordentlig skjuts framåt.

– Riktigt roligt. De var jättebra och ska vara ännu fler i morgon, så förhoppningsvis kan det bli en del på läktarna. Jag hoppas verkligen att många kommer och stöttar oss, säger Thomas Böckert inför säsongens hetaste akademifajt.