Visa fler äldre nyheter >

Redan seriesegrare – men VSK Fotbolls juniorer vann igen. 3–2 hemma mot Enskede var åttonde raka trepoängaren.
– Vi har haft en fantastisk höst, säger Jörgen Zetterström till vskfotboll.nu.

15 segrar, två oavgjorda och fem förluster, 47 poäng och 54–33 i målskillnad.

Så ser VSK Fotbolls siffror ut i juniorallsvenskan elit norra som klar seriesegrare.

Epilogen spelades i dag mot Enskede på Swedbank Park när Grönvitt vann med 3–2 och sparkade stockholmslaget ur juniorallsvenskan elit.

– Det var ju tyvärr lite avslaget när vi redan hade vunnit serien, men vi pratade om att så fort man drar på sig matchtröjan så ska man känna stolthet. Det var ändå hyfsat, men inte alls lika bra som tidigare. Enskede hade å andra sidan allt att spela för: hade de vunnit hade de varit klara, men nu åkte de ur och var inte alls så aggressiva som man hade förväntat sig, säger akademichefen Jörgen Zetterström.

Kalle Jonsson avgjorde alldeles i slutskedet i öppen kasse och såg till att laget ståtar med åtta raka segrar inför JSM-slutspelet som inleds kommande helg.

– Jättekul. Vi har en fantastisk rad med elva segrar på tolv matcher – i höst har vi slagit alla utom GIF Sundsvall. En fantastisk höst för oss och i dag ville vi få med oss ett bra resultat och bibehålla den goda formen, säger Jörgen Zetterström.

VSK Fotboll kommer att inleda JSM på hemmaplan.

Trolig matchdag är lördag, men motstånd är ännu inte klart och utses genom geografisk lottning.

– Vi vet att det finns tre varianter: vi möter någon av segrarna från Syrianska FC–Skiljebo, Sirius–Assyriska och Gefle–Piteå. Dock inte Piteå, som torde få möta BP vid avancemang, säger Jörgen Zetterström.

I dagens match stod Joakim Häll för de övriga två målen – och gick därmed upp på delad andraplats i skytteligan med anfallskollegan Jonathan Böckert.

– Jättekul att vi har forwards som gör mycket mål, det är givetvis en väldig styrka. I dag skapar vi mindre än vad vi har gjort på hela hösten men gör ändå tre mål. Det är också en skön känsla att ha med sig.

Hur laddar ni för slutspelet?

– Tränar som vanligt, säkert något väldigt, väldigt lugnt pass mot slutet av veckan. Vi ska ladda lite lagom och har ju ett grundspel som sitter jättebra, säger Jörgen Zetterström.

VSK Fotboll återkommer på vskfotboll.nu med motstånd, tid och plats för när JSM-slutspelet ska inledas för Grönvitts del.

VSK Fotboll U19–Enskede IK U19 3–2 (2–1).
Målen: 1–0 /19) Joakim Häll, 2–0 Joakim Häll (25), 2–1 (32) David Bäckbom, 2–2 (65) Adam Johansson, 3–2 (89) Kalle Jonsson.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Adrian Forsgren.
Backlinje: Can Karakoyun, Mattias Florén, Dennis Olsson, Dennis Persson.
Mittfält: Kalle Jonsson, Lauin Amen, Linus Sjöberg, Dylan Kosik.
Anfall: Joakim Häll, Jonathan Böckert.
Ersättare: Jonathan Häll, Diego Montiel, Johannes Owusu (samtliga inbytta), Sebastian Forsgård (målvakt).