Visa fler äldre nyheter >

INFÖR IF BROMMAPOJKARNA–VSK FOTBOLL. Visst känns det som att segern är nära för VSK Fotboll?
I morgon finns chansen borta mot BP.
– Vi åker dit med ett gott självförtroende, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

I våras var det ett topplag som VSK Fotboll mötte när Brommapojkarna gästade Swedbank Park och förlorade med 0–1 efter Marcus Danielsons vinstmål på hörna i den 58:e minuten.

Nu tillhör västerortslaget botten av serien och kämpar, liksom VSK Fotboll, för att undvika nedflyttning.

– Vi ska ta våra tre poäng nu efter några omgångar där det har varit väldigt, väldigt nära. Vi har bättre dagsform än BP och det här känns som ett perfekt tillfälle att göra det, säger Grönvitts tränare Erik Acar.

Efter ett något ologiskt oavgjort resultat (1–1) hemma mot Öster den 28 augusti har VSK Fotboll fått gott om tid på sig att förbereda truppen inför morgondagen.

– Det påverkar framför allt suget, vi får ett enormt sug att spela. Jag tror att det var bra att få hämta sig lite de senaste matcherna och ta det lite lugnt. Nu ska vi spela vårt grundspel på samma nivå men hålla oss lite kallare den sista tredjedelen framöver, säger Erik Acar.

Under de lediga dagarna – däribland hela den gångna helgen – har samtidigt fyra av VSK Fotbolls spelare representerat föreningen i olika landslagssammanhang.

Målvakterna Daniel Svensson och Christian Caulker för U19-landslaget respektive Sierra Leones A-landslag och mittfältarna Andreas Östling och Filip Tronêt för P18-landslaget.

– Fantastiskt roligt. Ett kvitto på att föreningen jobbar på rätt sätt och verkligen en ära för spelarna, som är lika tongivande i landslaget som de är i VSK Fotboll, säger Erik Acar.

BP har liksom Grönvitt ett oerhört ungt lag och utkämpar nu strider med VSK Fotboll på såväl pojk-, junior- som A-lagsnivå.

– De har några namnkunniga spelare och är duktiga individuellt, säger Erik Acar.

Men tabellmässigt har talangfabriken rasat.

Från absolut toppstrid under säsongens första halva till riktig bottenkänning i dag.

VSK Fotboll placerar sig visserligen nedanför BP i dagsläget – men sitter inne med ett stort självförtroende efter många fina prestationer i sträck.

– Vi har en positiv trend som vi vill rida vidare på. Hela laget ser en otrolig chans att ta igen på de här lagen vi har framför oss. Vi åker dit med ett gott självförtroende och ska göra allt i vår makt för att ta tre poäng. Det handlar om att prestera nu, säger Erik Acar.

Med viss eftertanke: vad har ni plockat med er från Öster hemma?

– Vi pratade mest om att prestationen i sig var riktigt bra. Att vi kan vinna över vilket lag som helst visade vi inte minst mot GIF Sundsvall. Det är ingen tillfällighet att vi spelar ut lag och vinner skottstatistiken – däremot måste vi gå till oss själva med att det finns en brist i de avgörande lägena. Vi har självklart pratat om att ta vara på de lägen vi får och knyta ihop säcken, säger Erik Acar.

Ett stöd på vägen kan utan tvekan komma från Grimsta IP:s bortaläktare.

– Absolut. Jag hoppas att supportrarna kommer att hjälpa oss till tre poäng. Inget skulle göra mig gladare än att få se fans och spelare njuta av en seger, säger Erik Acar.

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE
Vi rapporterar direkt från Grimsta IP

MOTSTÅNDARPROFILEN: NABIL BAHOUI
Nabil Bahoui är tillbaka: "Mår mycket bra"