Visa fler äldre nyheter >

Han är nästa VSK:are i allsvenskan.
Nu ska Simon Lundevall göra sig ett namn på Strömvallen.
– Häftigt att få chansen, säger "Reddy" till vskfotboll.nu.

Redan under en internmatch en kall vinterdag inför säsongen 2009 imponerade Simon Lundevall (bilden) med sin initiativförmåga och kreativitet.

Egenskaper som har gjort "Reddy" till en omtyckt bekantskap i VSK Fotboll.

I eftermiddags avslutades emellertid trollgubbens grönvita kapitel – nästa äventyr är allsvenska Gefle IF.

– Det är självklart tråkigt att lämna polarna i laget, jag gillar alla till tusen. Och jag trivdes bra i Västerås som stad, men nu har jag fått chansen att gå vidare i fotbollslivet. Att få en sådan här chans känns skithäftigt. Det ska bli kul och jag ser fram emot det – även om det är blandade känslor givetvis. Men det ska bli jävligt kul, säger Simon Lundevall.

Säsongen 2009 inleddes måhända trögt, men under hösten visade Simon Lundevall västeråspubliken sin potential.

Själv minns han främst en hemmamatch.

– Den mot Enköping, säger han och tänker tillbaka på 5–1-segern på Swedbank Park och sin egen uppvisning på vänsterkanten.

2010 var på ett personligt plan ojämnt för "Reddy", men laget gick upp i superettan efter seriesegern i division 1 norra.

Och väl i landets näst högsta serie har Simon vuxit.

– Sista året har jag hittat en jämnare nivå och presterat mer. Det har varit gynnsamt för mig. Det är större skillnad på division 1 och superettan än division 2 och 1, men vi har klarat det bra – hela laget. Har spelat bra men haft lite otur med resultaten, säger han.

Din sommar har varit väldigt bra. Du höjde dig ett snäpp då.

– Absolut, jag gillar Erik (Acar) som fan som tränare. Vi har kommit bra överens och han har trott på mig. Det har lossnat helt enkelt – när man mår bra spelar man bra, säger Simon Lundevall.

Och du verkar trivas i 4-4-2.

– Precis, man får lite mer boll på fötter och kan göra saker. Det har gått ännu bättre då vi har kunnat hålla i bollen på ett helt annat sätt.

Nya laget Gefle är just ett typiskt 4-4-2-lag.

– Jag kan bidra med något hos Gefle, men måste bara komma in i hur de vill spela och lära känna medspelarna först, säger Simon.

Det känns som att de satsar mycket på sina yttermittfältare. Vi har sett bra utveckling på många, bland annat Jonas Lantto.

– De försöker att spela en snabb omställningsfotboll och jag tror att det kan bli riktigt bra, säger Simon Lundevall och utvecklar valet av ny klubb:

– De har varit en allsvensk klubb i några år och verkar ha bra koll på sin organisation. Jag fick ett riktigt bra intryck av Pelle Olsson och Hasse Berggren. Det blir nog bra, det här.

Vad ska du göra för att, redan i höst, ta nästa steg?

– Bara ta för mig så mycket jag kan och visa vad jag är bra på. Och göra de saker som de vill i sitt spel.

Och vad tror du att Gefle kan hjälpa dig med i din utveckling?

– De snackar om att de vill fortsätta utbilda spelare. Du är inte klar bara för att de tar in det – och de vet vad de innebär. Sedan är det så klart utvecklande att spela mot bättre motstånd, säger Simon Lundevall.

I fjol alltså norrettan, i vår och i sommar superettan – och i höst allsvenskan.

Det går undan för Simon Lundevall.

– Det är bara kul. Man spelar för att komma så långt som möjligt och nu är jag en bit på vägen. Det är bara att fortsätta vara mer noggrann i allt du gör så ger det förhoppningsvis resultat.

För VSK Fotbolls del innebär försäljningen av Simon Lundevall äntligen en allsvensk spelare till från Grönvitts led.

– Den här truppen kryllar av talanger. Jag kommer inte att vara den sista som går vidare – det är jag helt övertygad om. Det finns så stora talanger och många som kommer underifrån också. Klubben har en jävla ljus framtid. Den senaste matchen är ett bevis på det: det var sex juniorer på planen samtidigt och de krigade på bra mot Sundsvall, säger Simon Lundevall.

Nu ska du bli en profil på Strömvallen i stället för på Swedbank Park. Vad vill du hälsa till Grönvitts supportrar?

– Tacka för allt stöd. De har varit grymma och det är inte många som lägger så mycket tid på så mycket matcher – de är fantastiska. Det känns lite vemodigt att lämna VSK, men jag får tacka för allt stöd och VSK för att jag har fått chansen, säger "Reddy".

På söndag spelar Simon Lundevalls nya klubb nästa match i allsvenskan, mot Häcken hemma på Strömvallen.

Finns du med då?

– Jag tror att jag är aktuell för den matchen. Om inte från start så sitter jag förmodligen på bänken och är redo att hoppa in, säger Simon Lundevall.

Också VSK Fotboll spelar på söndag. Mot Öster hoppas Grönvitt på nästa "trea".

– Det hoppas verkligen jag också, hälsar Simon.

Du måste vara ordentligt sugen på att komma i gång med Gefle?

– Det ska bli kul som fan, säger Simon Lundevall.

VSK Fotboll, genom vskfotboll.nu, vill hälsa Simon ett stort lycka till i den fortsatta karriären. Tack för alla minnen, Simon!

RELATERADE ARTIKLAR
Simon Lundevall klar för Gefle IF