Visa fler äldre nyheter >

INFÖR VSK FOTBOLL–FALKENBERGS FF. Bästa truppen på länge och en stigande form.
Det ska leda till seger mot Falkenberg på söndag.
– Har vi roligt, då vinner ingen över oss, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

Falkenberg har höjt sig rejält sedan VSK Fotbolls 4–3-vinst på västkusten den 1 maj (bilden).

En period om sju raka förlustfria matcher – visserligen följt av två förluster – har sett laget segla upp till en femteplats, strax under den absoluta toppen.

– De har gjort det väldigt bra och är ett topplag, säger Grönvitts tränare Erik Acar.

Men VSK Fotbolls fina spelform under två raka matcher (4–2 mot J-Södra och 1–3 mot Ängelholm) viskar om ännu en fin hemmaprestation.

Grönvitt är på gång.

– Vår formkurva pekar uppåt och i morgon blir första gången som vi tror att vi har en riktigt, riktigt bra bänk och "elvan" som vi vill ha. Ersättarna på sidan kommer att gå in och tillföra och ge energi till laget. Vi känner oss väldigt optimistiska inför matchen, säger Erik Acar.

Grönvitt kommer till match med en stark träningsvecka i benen.

– Det har sett jättebra ut. Alla är glada och vi känner ingen oro. Det här är en otroligt bra grupp att jobba med – de lägger energi på rätt saker, säger Erik Acar.

Morgondagens trupp ser alltså starkare ut än på länge.

Redan mot Ängelholm var Temesgen Berhane tillbaka med ett inhopp.

– Vi är ju försiktiga med honom och vill inte matcha för hårt. Han är som ett riktigt "nyförvärv" och kommer att spelas in successivt mer och mer. Förhoppningsvis kan "Temme" vara en injektion och tillföra det där lilla extra när vi behöver det, säger Erik Acar.

Med igen är också Mattias Mete och Robin Blommé.

– Robin är en riktig ledartyp som kan styra och är väldigt bra för gruppen. Jätteskönt att vi får fler alternativ till försvarspositionerna – vi har varit lite tunna där tidigare. Mattias hade känningar sist så vi valde att ställa över honom så att han inte skulle gå sönder. Han ser otroligt sugen ut på att få göra någon balja. Jag tror att det kommer i morgon, förutspår Erik Acar.

Mot GIF Sundsvall om en vecka hoppas Grönvitt dessutom på Per Pettersson och Koyar Salimi.

Och mittfältsdynamon Patrik Grönvall är på bättringsvägen.

– Han börjar träna för fullt i nästa vecka, meddelar Erik Acar och uttrycker sin glädje över utvecklingen i VSK Fotboll:

– Det kan inte bli bättre. Solen skiner över VSK Fotboll och vi spelar med ett leende på läpparna. Det känns jävligt roligt att alla snart är tillbaka.

Bland övriga spelare noterar vi följande:

  • Linus Sjöberg spelade återigen med U19-laget – och var riktigt bra: "En jättebra match. Han visar att han är en A-lagsspelare, tar för sig och tar ansvar. Jag gillar skarpt de egenskaper han besitter."
  • Andreas Östling representerade svenska P18-landslaget i Finland i veckan och fick 90 minuter när Blågult vann med 2–1 i tisdags: "Han tar för sig och visar att han är en ledartyp."

Hur startelvan formeras återstår att se. Kom och stöd VSK Fotboll i morgon på Swedbank Park (avspark 17.00) för att få veta.

– Vi ska våga göra det lilla extra och ha roligt på planen. Då vinner ingen över oss, säger Erik Acar.

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE
Webbredaktionen rapporterar från Swedbank Park

MOTSTÅNDARPROFILEN: FALKENBERGS FF
Superettans nya profil: 2011 är "Texas" år