Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll skär i kostnaderna.
Därför lånas Patrik St Cyr och Daniel Andersson ut till Husqvarna.
– Det gör ont att släppa två duktiga spelare, men ekonomin gör oss tvungna, säger Haci Aslan till vskfotboll.nu.

Inför säsongen presenterades Patrik St Cyr och Daniel Andersson som nyförvärv till VSK Fotbolls lag i superettan och duon har ofta figurerat som startspelare respektive inhoppare under våren och sommaren.

Men i höst spelar de hos Husqvarna FF i division 1 södra – på lån.

VSK Fotboll har slutit ett samarbetsavtal med söderettans bottenlag säsongen ut.

– Överenskommelsen är klar mellan föreningarna och vi väntar bara på ett godkännande från SvFF i morgon, säger styrelsens sportsligt ansvarige Haci Aslan.

Utlåningarna är ett led i VSK Fotbolls ansträngningar för att klara ekonomin och sänka kostnaderna.

– Vi har gått ut med att vi måste se över ekonomin och har bett en del spelare att söka nya klubbadresser under hösten. Det här innebär en ekonomiskt fördelaktig affär för VSK Fotboll, säger Haci Aslan.

VSK Fotboll kämpar med att hämta i kapp ett ansenligt underskott.

Men kortsiktigt handlar det om att klara likviditeten.

– Det ekonomiska underskottet är ett långsiktigt problem. Den här åtgärden gör vi för att få bukt med likviditeten och klara ekonomin på kort sikt.

Att hantera ekonomin är dessutom avgörande för elitlicensen – ett krav för fortsatt spel i superettan.

– Om vi inte klarar ekonomin får vi ändå inte spela i superettan 2012 om vi skulle klara oss kvar sportsligt, säger Haci Aslan.

Patrik St Cyr spelade match så sent som i går för VSK Fotboll när han dessutom gjorde mål i 4–2-segern mot Jönköpings Södra.

Mittfältaren stod för en mycket solid insats och visade prov på god inställning och stor professionalitet.

– Jag är personligen stolt över att en sådan person representerar föreningen. Men det är inget som är över än – St Cyr tillhör oss igen efter säsongen om han så önskar, säger Haci Aslan och tillägger:

– Detsamma gäller Daniel Andersson.

VSK Fotboll önskar båda spelarna lycka till i Husqvarna under höstsäsongen och välkomnar dem åter till 2012.

– Det gör ont som sportsligt ansvarig att släppa två duktiga spelare, men ekonomin är inte bra och vi är tvungna att genomföra den här förändringen. Det vittnar tyvärr om hur dåligt ställt det är och att vi måste göra allt vi kan för att skära ned på de kostnader som finns. Det handlar alltså om att hantera föreningen både på kort och lång sikt, säger Haci Aslan.