Visa fler äldre nyheter >

Viktigt nykomlingsmöte i Göteborg.
Då spinner Grönvitt vidare på insatsen mot Landskrona.
– Vi tar med oss självförtroendet, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

INFÖR QVIDING FIF–VSK FOTBOLL. VSK Fotbolls mustiga bortavecka avslutas med 40 mil tur och retur till Göteborg i morgon, fredag.

Efter roadtripen till Landskrona med match i måndags (1–2) väntar nu Qviding på Valhalla IP efter två träningsdagar på Swedbank Park.

– Vi har ju tagit med oss framför allt självförtroendet från andra halvlek, där vi styrde matchen och hade ett övertag gentemot Landskrona. Vårt andravågsspel var bra, vi vann andrabollarna och kunde komma rättvända, säger Grönvitts huvudtränare Erik Acar (bilden).

Börjar ni märka av att den nya spelidén sätter sig?

– Ja, det är klart att man märker en viss skillnad: att spelarna tänker på det och försöker att ha med sig det, men det är ingenting som har satt sig perfekt, det kan jag inte påstå. Samtidigt är det ju någonting som de jobbar med och som vi kommer att jobba med väldigt hårt, speciellt under uppehållet (efter Qviding borta), säger Erik Acar.

Känner du dig bekväm med spelidén?

– Jag känner mig ganska bekväm, faktiskt. Jag tror absolut att det vi har tränat här kommer vi att ha stor nytta av när vi sedan kommer ut på planen i morgon.

Qviding är nykomlingen som ingen trodde på, men ungdomsklubben från Göteborg har nog överraskat en del genom att plocka poäng i sju av 14 matcher.

I söndags kom första segern – mot Assyriska (1–0 borta).

– Det jag har sett är att Qviding är ett otroligt hårt arbetande lag. De jobbar ju stenhårt i sitt defensiva jobb och så jobbar de väldigt mycket med snabba omställningar, där de har tre stycken spelare som går i djupled stenhårt. Det är ju ett lag som verkligen vågar utmana, vågar gå på avslut, säger Erik Acar.

Det är en väldigt viktig match.

– Ja, det är det. Men samtidigt så är det ju bara en match utav de återstående 16. Hela vår existens om förnyat kontrakt hänger ju inte bara på den här matchen, det gör det inte. Men det är klart att det är en viktig match och nu när serien vänder med Qviding på hemmaplan så är det ju ett psykologiskt övertag att ta med sig en vinst från den här matchen. Så på så sätt är det kanske något viktigare än de andra matcherna.

Även om veckans första match mot Landskrona innebar noll i poängkolumnen så innebar den mycket mer i självförtroende och offervilja.

Positivismen var påtaglig.

– Ja, det känns positivt nu också och jag tycker att grabbarna jobbar på bra och de är väldigt fokuserade på det som komma skall. Vi jobbar på och sedan får vi göra det bästa av de förutsättningar vi har, säger Erik Acar.

MOTSTÅNDARKOLLEN: QVIDING FIF
Qviding lirar superettan – trots allt

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE
Undertecknad liverapporterar från Valhalla IP