Visa fler äldre nyheter >

Vid gårdagskvällens informationsmöte behandlades så väl ekonomi som fotbollsfrågor.
Förstås med fokus på den nya tränartrion.
– Vi har ett stort VSK-hjärta, förkunnade Peter Markstedt, som alltså har återvänt till Grönvitt.

VSK Fotboll höll i går kväll ett informationsmöte för medlemmar och supportrar i Swedbank Parks VIP-rum.

Mötet avhandlades med stor öppenhet och tog upp framför allt tränarfrågan, men också information om klubbens allmäntillstånd med tyngdpunkt i ekonomiska frågor.

Därefter fick den nyutsedda tränartrion, Erik Acar, Stefan Bärlin och Peter Markstedt, presentera sig och berätta lite om tankarna inför uppdraget i Grönvitt.

Trion visade på stort engagemang.

– Alla vi tre har ett stort VSK-hjärta. Vi behöver er hjälp, så det viktigaste är att ni ger oss chansen. Vi går in helt ideellt och kommer att göra ett djävulskt jobb, sa Peter Markstedt och fortsatte:

– Vi är övertygade om att vi kan vända skutan. Det finns en enorm potential i det här laget och vi tror till 100 procent på att vi kan få ut mer av materialet, sa ”Markan”, som kommer att ansvara för match- och spelaranalyser.

På fredag väntar bortamatch mot Qviding, ett lag som Peter Markstedt såg vinna mot Assyriska i söndags (1–0).

– Vi kommer att komma väl förberedda, lovade han.

Dubbelmötet med Qviding avslutas med hemmakampen den 16 juli. Då inleds också höstsäsongen, något som en av besökarna påtalade som en traditionell VSK-styrka.

– Vi är ett höstlag, tyckte också ”Markan”.

Dessutom framfördes röster från besökare som framförde vikten av samarbete och det positiva i att ha en bredare tränarstab.

– Man måste hjälpas åt för att få helhetsbilden, tillade Peter Markstedt.

Huvudtränaren Erik Acar:

– Vi har spelat ihop och känner varann sedan VSK-tiden och har haft ständig kontakt sedan jag lämnade 96-97 (Acar återvände säsongen 2006 för en säsong). Beslutet att gå in och hjälpa helt ideellt ligger i grunden på att vi litar på varann och kan samarbeta. Vi tror stenhårt på spelartruppen och att vi tillsammans ska få ut max av den.

Styrelsesuppleanten Gunnar Heinemann talade om klubbens mål att satsa på den egna truppens förmågor:

– Västmanland och VSK Fotboll har utrymme för en egen talangfabrik och där är Fotbollsakademin grunden. Vi kommer aldrig att kunna jobba som ett köplag, sa han.

I övrigt vill VSK Fotboll meddela följande:

  • Informationsmötet hölls alltså för klubbens medlemmar och supportrar, varför media inte fick närvara. Klubben vill därför förtydliga att man möter sina intressenter i olika forum – på årsmötet, medlemsmöten, informationsmöten, sponsorträffar och presskonferenser/pressträffar – och ber berörda parter att respektera detta. Samtidigt kommer VSK Fotboll att vara ännu tydligare i framtida inbjudningar för att undvika eventuella missförstånd.