Visa fler äldre nyheter >

Grönvitts nya tränartrojka är i gång på allvar. Första träningspasset på Swedbank Park gav mersmak.
– Mottagandet var väldigt bra, säger Erik Acar till vskfotboll.nu.

För två dagar sedan tog Erik Acar (bilden) över som huvudtränare i VSK Fotboll.

I dag gjorde han, tillsammans med kollegorna Stefan Bärlin och Peter Markstedt, sitt första träningspass med Grönvitt – och gick därifrån mycket, mycket nöjd.

– Jag tycker att gruppen var väldigt välkomnande. Tyckte inte alls att det fanns några sura miner, utan de var professionella och förstår att sådant här kan inträffa, både tränare men även som spelare. Så jag tyckte att själva mottagandet från spelarna var bra, väldigt bra. Jag har ingenting att klaga över – tvärtom, säger en glad, men trött VSK-tränare.

– Jag har inte ätit på hela dagen, konstaterar han efter en arbetsam första dag på jobbet.

Redan i går träffade undertecknad på Erik Acar efter en omtumlande torsdagskväll.

Vad har du gjort sedan dess?

– Ingenting speciellt, utan jag gick hem och firade midsommar med min familj och satt väl och funderade lite grand på hur det skulle kännas att komma hit och presentera de idéer man har och hur det skulle uppfattas av spelarna. Men annars har jag inte funderat så mycket, säger han.

I dag tillträdde han alltså "på riktigt" som VSK Fotbolls tränare och satt innan träningen i ett längre möte med övriga ledare.

– Vi pratade om det jag har sagt tidigare: att vi vill ha mer tryck framåt och få fler alternativ att spela upp bollen på. Det tyckte jag att grabbarna tog emot bra, säger Erik Acar.

Hur upplever du samarbetet?

– Det är bra, precis som jag hade tänkt mig. Vi är ju tre stycken och alla tre får sin del i träningarna men även i att man har åsikter. Det är väldigt utvecklande att ha flera personer, flera hjärnor som jobbar ihop. Det tror jag också grabbarna uppskattar: att det inte är bara en röst utan att det är fler personer som kommer in och lägger sin lilla prägel i det. För det blir oftast jobbigt att lyssna på en röst i en och en halv timme.

Under träningspasset redovisades tankarna kring lagets fortsatta spel.

– Grabbarna fick känna lite på det och uttrycka sina åsikter. I stort har allting varit jättebra och de har varit väldigt mottagliga, säger Erik Acar.

Hur var själva träningen, tycker du?

– Bra, bra – väldigt bra. Bra kvalitet hos många spelare och de är väldigt lyhörda. De vill verkligen lyssna och ta till sig och vi som ledare är väldigt öppna för att ta till oss deras åsikter. Så jag tycker att den här träningen var riktigt bra.

En skön start?

– Ja, absolut.

Ni drog över tiden rejält (35 minuter).

– Ja, det gjorde vi. Men det var ju för att det var så jäkla bra!

Så, hur är det att vara tillbaka i VSK Fotboll?

Erik Acar ler, ser redan ut att trivas ypperligt.

– Fantastiskt skönt, det måste jag säga. Det är skönt att vara i en stor förening – det märks att det är så – och sedan är det ju allt annat runt omkring, med spelare som är faktiskt bäst i länet. Sedan har föreningen som sådan en enorm historia. Så att finnas med i en sådan här förening är ju stort, det finns inget större i länet, säger han.

Redan i morgon är avstampet för tränartrojkans debut i superettan.

Då går bussen till Landskrona, inför matchen på måndag 19.00.

– Ja, vad ska man säga? Resan är jag väl inte så förtjust i, men jag kan tycka att det är bra för alla att matchen går på bortaplan. Då får vi en möjlighet att i lite mer lugn och ro, lite mer avslappnat göra det vi har tänkt göra, säger Erik Acar och fortsätter:

– Det ska bli fantastiskt roligt att åka i väg.

RELATERADE ARTIKLAR
Acars budskap: "Mer tryck framåt"
Trio tar över VSK Fotboll: "Få ut mer"