Visa fler äldre nyheter >

Ett tidigt baklängesmål – då var dagen förstörd för Grönvitt. Trots hemmalagets spelövertag och chansmässiga dominans lyckades Ljungskile resa hem med en seger i bagaget. – Jag är otroligt besviken, säger Kalle Granath till vskfotboll.nu.

UPPDATERAD 21.46. VSK Fotboll hade siktet inställt på andra raka hemmasegern efter 1–0-vinsten mot BP den 26 maj.

Men Grönvitt fick en mardrömsstart när Josemar da Santana Silva nickade in 0–1 i efterspelet kring en hörna.

– Den värsta tänkbara starten. Vi gör lite för många små misstag i samband med hörnan, säger Grönvitts tränare Kalle Granath.

Matchinledningen var för övrigt Ljungskiles klart bästa period i matchen.

– De spelar ju långt och det är svårt att hindra det. Vi hade på känn att de skulle göra det och var förberedda på det. Det var inte så mycket som var superdåligt, men vi slår bort lite passningar här och där, säger Kalle Granath.

Närmast att utöka ledningen var utan tvekan ÖIS-förvärvet Alexander Mellqvist, som fri efter en djupledsstickare sköt – men VSK Fotbolls målvakt Christian Caulker räddade.

Efter dryga 20 minuter kom Grönvitt i gång på allvar, skapade chanser och tog över matchbilden.

– Vi reser oss spelmässigt och skapar lite chanser – samtidigt som det ser ut som om de blir lite tröttare. Både ”Tobbe” (Tobias Holmgren) och Robin (Blommé) kom loss en del, men vi spelade lite väl mycket runt och passade bakåt när vi hade passerat både ett och två pressled. Vi förstod inte varför vi gjorde så och pratade om det i pausen, säger Kalle Granath.

Grönvitts bästa chanser såg ut som följer:

 • Victor Nilsson Lindelöf kom i duell med LSK-back, som skarvade bollen i egen bur – men domaren blåste för en offsidestående Mattias Mete
 • Nämnde Mete lyckades så när plocka ner Patrik St Cyrs vackra lobbpassning för ett vasst avslutsläge mot Nick Noble i bortamålet
 • Utmärkte vänsterbacken Holmgren passade Simon Lundevall, som slog bollen på en LSK:are som återigen var nära självmål
 • Efter en av flera välslagna hörnor var Mattias Mete nära att fixa kvitteringen, men nicken gick över när Mete inte riktigt hade balansen
 • Andreas Östling gick på skott efter ett av flera välutnyttjade Blomméinkast – men bomben träffade mitt på Noble, som boxade undan

  Nämnas ska, att Ljungskile stack emellan med dubbla farligheter, signerade stjärnan Johan Patriksson.

  – ”OP” (Oscar Pehrsson) hade fullt upp att hålla reda på Patriksson, säger Kalle Granath.

  Den andra halvleken var relativt chansfattig inledningsvis, där Ljungskile med en cykelspark och Mattias Mete med en halvchans var närmast att göra mål.

  – Det vi pratade om blev ändå lite bättre. Matchen flöt på och jag tycker att vi skapar tillräckligt för att göra åtminstone ett mål, säger Kalle Granath.

  Och Grönvitt skulle få två kanonlägen.

  I den 71:a matchminuten chippade Simon Lundevall elegant in bollen i boxen, där mittfältskollegan Östling tog emot – och slog in bollen i buren.

  Men, återigen, bortdömt för offside.

  – Det hade varit ett fantastiskt mål, säger Kalle Granath.

  Efter 80 minuter höll Ljungskile på att komma igenom i fritt läge för 0–2.

  När Christian Caulker skulle bryta anfallsförsöket var målvakten inte nog snabb – och fällde LSK-forwarden med ett otvivelaktigt rött kort som följd.

  Lagkapten Oscar Pehrsson fick rycka in mellan stolparna och gjorde en räddning – men resterade del av Grönvitts kvitteringsjakt fick han alltså följa på långt avstånd.

  Kanonläge nummer två kom när inhopparen Koyar Salimi, tillsammans med Mattias Mete, i den första tilläggsminuten.

  Från nära håll kunde de ha föst in bollen – men missade och Ljungskile kunde avgå med segern, deras tredje på bortaplan i årets superetta.

  – Jag är otroligt besviken över resultatet den här gången. Vi kämpar och sliter – möter ett lag som står defensivt på plats – har bra löpningar men behöver tuffa till det i slutsituationerna. Tycker att defensiven sett till det stora hela sitter rätt så bra, men vi behöver lite killerninstinkt: sticka ut hakan och springa max in i situationerna, säger Kalle Granath.

  Spelmässigt stack kantspelet ut.

  – ”Tobbe” löpningar är imponerande, ”Vigge” är duktig, ”Anki” tar en massa löpningar och Robin gör ett bra offensivt jobb. Vi har otroligt mycket boll på kanterna och att de följer med upp är viktigt för vår offensiv, säger Kalle Granath.

  Något att ta med sig från de senaste hemmamatcherna är också förbättringen av hörnorna.

  – Vi har några som är bra, men som går under foten på ”Mackan” (Marcus Danielson) och det känns som att ”OP” är nära vid bakre stolpen.

  Allt som allt: en snöplig uddamålsförlust för VSK Fotboll.

  – Det är faktiskt riktigt deppigt, säger Kalle Granath.

  VSK Fotboll–Ljungskile SK 0–1 (0–1).
  Målet: 0–1 (7) Josemar da Santana Silva.
  Hörnor: 6–5.
  Utvisning, VSK Fotboll: Christian Caulker.
  Varningar, VSK Fotboll: Tobias Holmgren. Ljungskile: Genalvo da Silva Oliveira, Josemar da Santana Silva, Aleksandar Kitic, Richard Nilsson.
  Domare: Dragan Banjac, Haninge.
  Publik: 1 170 (på Swedbank Park, Västerås).
  Matchens VSK-lirare: Tobias Holmgren.

  Så här spelade VSK Fotboll
  Målvakt: Christian Caulker.
  Backlinje: Robin Blommé (60), Marcus Danielson, Oscar Pehrsson, Tobias Holmgren.
  Mittfält: Victor Nilsson Lindelöf (77), Patrik St Cyr (73), Simon Lundevall, Stefan Bärlin, Andreas Östling.
  Anfall: Mattias Mete.
  Ersättare: Linus Sjöberg (60), Jonas Hellgren (73), Koyar Salimi (77), Daniel Andersson, Mattias Florén, Adrian Forsgren (målvakt).

  Läs VSK Fotbolls liverapport