Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll överklagar disciplinnämndens beslut om 25 000 kronor i böter för inkastade föremål mot IFK Värnamo den 8 maj.

Klubbordföranden Peter Brandt säger så här om överklagandet:

– Att för denna händelse utdöma den högsta straffavgiften tycker vi riskerar att slå helt fel.

Här är ett utdrag från VSK Fotbolls överklagan:

”I vår överklagan vänder vi oss inte mot att disciplinnämnden hävdar att föremål kastades in på planen utan att straffavgiftens storlek inte står i rimlig proportion till händelsen. Ett antal serpentiner, varav några inte utvecklade, inkastade på planen innan andra halvlek skulle börja borde enligt vår uppfattning inte föranleda den högsta straffavgiften, 25 000 kr. Som matchdelegaten också angav i sin rapport riktades dessa serpentiner inte mot domare eller någon spelare och utgjorde därmed ingen som helst fara för spelare eller funktionärer.
Konsekvenserna av detta tifo blev att domaren fick vänta ca en minut innan han kunde ”blåsa igång” den andra halvleken pga. att publikvärdar och några spelare samlade ihop serpentinerna. Våra supportrar har denna säsong inte förekommit i några störningssituationer i samband med våra matcher. Att för denna händelse utdöma den högsta straffavgiften riskerar att bli kontraproduktivt."