Visa fler äldre nyheter >

Ett par dagars ledighet – följt av fullt fokuserad laddning för Degerfors borta. Och lördagens träning lovade gott.
– Det såg riktigt bra ut, säger Kalle Granath till vskfotboll.nu.

INFÖR DEGERFORS IF–VSK FOTBOLL. När Grönvitt sparkar i gång söndagens möte med Degerfors på Stora Valla (avspark 17.00) är det nionde raka gången man byter underlag i årets seriespel.

På hemmaplan, konstgräs – på bortaplan, naturdito.

– Ett sanslöst schema och en prövning bara det – men vi har klarat av det okej en oavgjort och en vinst. Ett märkligt sammanträffande, säger VSK Fotbolls tränare Kalle Granath.

Precis som inför tidigare bortamatcher har veckans förberedelser förlagts till R10 på Rocklunda.

En kvalitetsplan, enligt Granath.

– Kommunen har fixat fram en riktigt bra gräsplan. En av de bättre – och jämfört med de matcher vi har spelat håller den riktigt bra kvalitet, säger han.

Vad har ni ägnat veckan åt?

– Vi tog ett brejk från varandra och vilade kroppen i två dagar, med individuell träning den tredje. Efter det har vi försökt att förbereda oss för Degerfors; det sätt vi vill möta upp dem på och hur de kommer att spela mot oss, säger Kalle Granath.

– Teknik på morgnarna och mer fart på kvällarna. I dag såg det riktigt bra ut för att vara dagen innan match, så vi hoppas på att fortsätta störa motståndet som vi har gjort den sista tiden, fortsätter han.

På vilket sätt har ledigheten, efter ett hårt matchande, varit bra för er?

– Det var nog skönt för alla att känna att man kunde slappna av i två dagar utan att tänka på fotboll – även om alla längtar till att komma i gång igen. Två dagar är ett lite lagom uppehåll, säger Kalle Granath.

VSK Fotboll har på slutet visat fin form, med fem av sex matcher som poänggivande – kryddat med segern mot Brommapojkarna med 1–0 den 26 maj.

Då presterades årets hittills bästa spel – och äntligen en kvalitativ 90-minutersmatch.

– Ja, i princip kan jag absolut hålla med dig. Det var en match där vi höll jämna steg rakt igenom. Vi växer in i det och har inte råd med några mentala pauser på den här nivån. Slappnar vi av blir det farligt direkt – men visar vi samma egenskaper, när motståndarna ger oss för mycket plats, då är vi lika farliga, säger Kalle Granath.

I matchen mot BP tvingades Patrik St Cyr av banan redan efter dryga halvtimmen.

Nu är han redo igen.

Och ersättaren mot BP, Daniel Andersson, stärkte sina aktier med ett övertygande inhopp.

– Vi tror starkt på honom på sikt och han har tidigt visat att han är med och konkurrerar. Det går steg för steg åt rätt håll. Han har en potential i kroppen och jobbar noggrant, långsiktigt. Det har han visat med flera fina inhopp, berömmer Kalle Granath.

Nästa grönvita utmaning alltså Degerfors, det klassiska brukslaget som man ständigt imponeras av.

Även Kalle Granath.

– Absolut. De har en tränare som har otroligt fina resultat och strålande framgångar i alla lag i föreningen han har haft, som jag känner till. Det är kul att mindre samhällen sluter upp runt fotbollen, de verkar stolta över att utmana de större städerna och större lag.

I morgon betyder dessa berömmande ord dock föga.

Då är tankarna någon helt annanstans.

– Jag hoppas att vi får tvåla dit dem i morgon, men annars är det naturligtvis kul att det finns föreningar som Degerfors, och Åtvidaberg, sticker upp och gör det väldigt bra. Imponerande, säger Kalle Granath.

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE
VSK Fotboll direktrapporterar matchen på Everysport.com.
P4 Västmanland direktsänder matchen i sin helhet, med start 16.55.

RELATERAD ARTIKEL
Långsynt Degerfors utmanar toppen