Visa fler äldre nyheter >

Formstarka seriefyran BP låter riktigt tufft, även på hemmaplan. Men VSK Fotbolls stigande formkurva borgar för en stark insats.
– Nivån går uppåt hela tiden, säger Kalle Granath till vskfotboll.nu.
Och du: efter matchen har erbjuder The Sportsbar specialpriser för dig som är publik.

INFÖR VSK FOTBOLL–IF BROMMAPOJKARNA. Det var glädje, energi och kvalitet i spelet när vskfotboll.nu bevittnade dagens avslutande tvåmålsspel.

– De höll en riktigt bra nivå. Nivån går upp hela tiden nu när så många är tillbaka, berömmer tränaren Kalle Granath sina spelare.

Träningen var den andra efter 0–0-matchen mot Östers IF.

– I tisdags joggade vi, jobbade med rörelse, stretchade och körde lite styrketräning. Det var viktigt att få lite blodgenomströmning, få ut slaggprodukterna och skapa byggmaterial för musklerna. Lite återhämtning, säger Kalle Granath.

Matchen mot Öster är nu analyserad.

– Vi tycker i princip att strukturen var rätt så bra. När vi gör rätt saker, tar för oss och släpper bollen i tid har vi bra saker och vi skapade några riktigt heta chanser. Det var lite jämnare chansmässigt än man upplevde. Vi fick enorma ytor, medan de slog fler bollar in i boxen där vi hade mycket folk på rätt sida.

Matchen mot BP (avspark torsdag 19.00) blir en helt annan.

Hemmaplan, ett vettigt underlag och superettans just nu kanske starkaste lag på andra sidan.

– De är skickliga, försvarar sig med sex man hela tiden – och har fyra offensiva som levererar mycket. Ett bra spelande lag som har ett djupledsspel och inte är rädda för att slå långt. Ett riktigt bra lag och ett jättetest för oss, säger Kalle Granath och fortsätter:

– Hoppas att vi håller i poängtrenden mot tuffast möjliga motstånd och ett lag i toppform – från allsvenskan.

Vad vill du blir bättre på hemmaplan?

– I morgon är det viktigt att avbytarna kommer in och bidrar med energi. Spelmässigt gäller att hantera bollen i en mot en-situationer lite bättre och gå in ännu hårdare i avgörande lägen. Jag hoppas att vi håller i det fokuserade spelet defensivt som vi har gjort två matcher i rad – det kommer att behövas, säger Kalle Granath.

Grönvitt kommer i morgon att sakna formstarke Patrik Grönvall, som tvingades att utgå mot Öster efter en fotskada.

– Jättejättetråkigt, men det viktigaste är att han blir hel. Vi har haft otur med jobbiga skador, men de andra går framåt och gör det riktigt bra.

Och efter matchen mot BP finns gott om rehabiliteringstid efter en tung vecka.

Degerfors väntar först tio dagar senare.

– Då kan vi andas ut lite längre och summera och analysera tre matcher, i princip. Men den här matchen ska klaras av innan vi kan sätta betyget på veckan.

vskfotboll.nu vill slutligen passa på att rikta uppmärksamheten mot mittfältaren Andreas Östling.

Den nyblivne 18-åringen (han fyller år i dag!) gjorde en suverän laginsats mot Öster.

– En kanonmatch. "Danne" (Daniel Andersson) gör mycket nytta han också, i närkamper bland annat. Men "Ankis" arbete är remarkabelt – det är ett väldigt, väldigt klassjobb han gör. Han tar så mycket dueller mot större spelare, är helt orädd och bidrar verkligen bra, säger Kalle Granath.

HÄNG MED TILL SPORTBAREN
Efter torsdagens fotbollsunderhållning mot BP fortsätter den grönvita kvällen på The Sportsbar på Smedjegatan 7 i centrala Västerås.
Där finns specialerbjudanden för dig med seriekort, guldkort eller matchbiljett från kvällen.

PUBLIKINFORMATION INFÖR BP 26/5 19.00
På grund av Rocklunda vårmarknad hänvisas parkerande gäster till R11, Bombardier Arena. Alla som äntrar Swedbank Park mellan 18.00-18.30 är med i utlottningen av en cykel från Biltema – och fler överraskningar är att vänta!
Gästande publik hänvisas till sektion J och måste köpa biljett på webben (se länk ovan).

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE
P4 Västmanland direktsänder matchen i sin helhet på webbradion – och i mobilen på m.sverigesradio.se.
VSK Fotboll planerar att liverapportera när tillfälle ges.

RELATERADE ARTIKLAR
Formlaget BP på tur: "Släppt loss"