Visa fler äldre nyheter >

En bra halvlek ska bli två.
Då kan VSK Fotboll besegra Öster på Värendsvallen.
– Väldigt skoj att möta dem, säger Kalle Granath till vskfotboll.nu.

INFÖR ÖSTERS IF–VSK FOTBOLL. I torsdags match mot GIF Sundsvall (0–0) på Swedbank Park, kommande torsdag Brommapojkarna på samma hemmaplan.

Men i morgon sticker en bortamatch emellan.

Östers IF väntar på Värendsvallen.

– Vi har återhämtat oss och gått igenom hur vi ska försöka ta hand om Öster, hur vi förväntar oss att de ska spela. Bara ställa in oss mentalt på det och väcka kroppen igen efter träningen i dag, säger VSK Fotbolls tränare Kalle Granath.

Vad gjorde ni i dag?

– Vi körde lite blandad fys och en taktisk genomgång.

I en tidigare artikel på vskfotboll.nu talade Kalle Granath om "monsterveckan" med tre matcher på åtta dagar – en utmaning han gillar.

– Så här borde det ju vara jämt, jag tycker att det skulle vara fantastiskt. Killarna är vältränade så det ska inte vara några fysiska problem. Och grabbarna vill ju inget hellre än att spela fotboll och matcher, säger han optimistiskt.

Spelmässigt imponerar laget dessutom allt mer.

Första halvlek mot GIF Sundsvall var mycket stark – nu hoppas man givetvis på två av samma slag.

– Vi hoppas alltid – och spelade bra i första mot Hammarby också. Det ställs tuffa krav och vi måste upp i en hög nivå för att vara med. Killarna levererar och flyttar fram våra positioner allt mer. Fler hotar framåt och är tuffa defensivt, säger Kalle Granath.

Individuellt sett har Grönvitt fått åter flertalet spelare senaste tiden, mot Öster i form av Patrik St Cyr.

Mot Giffarna noterade lagkaptenen Oscar Pehrsson andra raka starten.

– Det betyder mycket att ha kaptenen tillbaka. Formen är stigande och han behöver göra sin bästa säsong någonsin i år, vilket han är fullt inställd på att göra.

En annan allt viktigare pjäs är Victor Nilsson Lindelöf.

Landslagstalangen har varit stabil på flera positioner under säsongsinledningen.

– En vinnare på alla sätt. Hittar sätt att bli bättre – gör man jobbet blir det bra. Det är enkla sanningar, men därför går det i dubbel hastighet för honom mot det normala. En imponerande prestation.

Östers IF har startat säsongen med två segrar, tre oavgjorda och två förluster.

– Ett rätt så aggressivt lag, med en väldigt skicklig tränare som får ut väldigt nära max av vad de kan prestera. Vi behöver få till samma sak för att kunna mäta oss med dem. Det blir väldigt skoj att möta dem.

Bland spelarna noterar vi en del allsvensk rutin, och spetskompetens, i klubbveteranen Patrik Bojent (f.d. Karlsson), Helsingborgsmeriterade rwandiern Olivier Karekezi och...

– ... jag gillar ju Freddy Borg, säger Kalle Granath om smålandslagets irrationelle ytterspringar, som även kan spela på topp.

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE
Vi liverapporterar från Växjö och Värendsvallen från strax innan 19.00.

RELATERAD ARTIKEL
ÖIF etablerar ny filosofi: "Bollförande"