Visa fler äldre nyheter >

En hektisk VSK-vecka om totalt tre matcher inleds i morgon kväll. Då kommer Giffarna till Swedbank Park.
– Monsterveckan inleds, säger Kalle Granath till vskfotboll.nu.

INFÖR VSK FOTBOLL–GIF SUNDSVALL (avspark 19.00). VSK Fotboll kommer till matchen mot GIF Sundsvall med en sur förlust mot Hammarby i söndags.

Men tränaren Kalle Granath såg mycket positivt att ta med sig från matchen.

– Vi gör väldigt mycket rätt och gör det svårt för Bajen i den matchen. Vårt försvarsspel är organiserat, vi gör det vi kommer överens om – och har väldigt stora ytor offensivt där spelarna erbjuder spelalternativ precis i de lägen vi tror.

Arbetsinsatsen var som brukligt klanderfri.

– Klart att man är stolt över det.

Men en god kamp räcker inte hela vägen.

Mot GIF Sundsvall ska poängen åter rulla in, är tanken.

– Det gäller att få till det också. Det kostar enormt mycket – men jag vet att spelarna tömmer sig själva på allt de har. I morgon ska vi ha 18 verkligen tuffa spelare som vet att de är bra, säger Kalle Granath.

Sett över de senaste matcherna är det tydligt att VSK Fotboll växer in i superettan allt mer.

– Hoppas att spelarna själva förstår att de kan vara med på den här nivån. Vi har också de här färdigheterna när vi får ut max, säger Kalle Granath.

Matchen mot Giffarna inleder en tuff period av superettan för VSK Fotboll.

Efter morgondagen vidtar måndagsmatch mot Öster borta, följt av den flyttade matchen mot Brommapojkarna torsdagen den 26 maj (avspark på Swedbank Park 19.00).

– Det går i ett här och kommer att bli en monstervecka, men det är spelreglerna.

När matcherna duggar tätt brukar vikten av en konkurrenskraftig trupp understrykas.

Och liksom mot Bajen kan ytterligare någon spelare snart vara i spel igen för VSK Fotboll.

– Det kommer det säkert att vara, säger Kalle Granath kryptiskt, innan han meddelar att samtliga utom tre-fyra stycken är tillgängliga i morgon kväll.

– Så mycket bättre kunde det inte vara, medger han.

GIF Sundsvall avhandlades i en tidigare artikel på vskfotboll.nu som en av seriefavoriterna – här är Kalle Granaths dom:

– De har ju truppen för att vara favorit. Ett välroganiserat lag med många skickliga fotbollsspelare. Bra åldersstruktur, fysiskt starka – det är ett rätt så komplett lag, med några riktigt bra profiler.

Men denna gång har VSK Fotboll fördelen av hemmaplan. Förhoppningsvis kan klubbens supportrar spinna vidare på den fina prestation man signerade mot tuffast möjliga motstånd, när man stod upp mot Bajen i söndags.

– Klackens kvalitet är fortsatt där, precis som förra året. Längst fram, nära allsvenskan, är vår klack. Vi ska försöka att jobba i fatt dem så att de i framtiden kan bli allsvenska på riktigt. Det är jäkligt kul att det finns folk som gillar det vi jobbar så hårt för, säger Kalle Granath.

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE
sn24.se livesänder matchen för 79 kronor
Webbredaktionen liverapporterar på Everysport

RELATERADE ARTIKLAR
GIF vill upp – med rutin och talang
Ladda för nästa match på Bill & Bob

MER LÄSNING PÅ VSKFOTBOLL.NU
Matchen mot BP flyttad till 26 maj