Visa fler äldre nyheter >

Grönvitts skadeläge har varit en följetong.
Här är dagsläget för samtliga spelare.
Mest positivt: ”OP” tränar för fullt.

VSK Fotbolls säsongsinledning har störts av idel skador – och i de två senaste fajterna har matchtruppen varit reducerad från de ordinarie 18 spelarna.

Nu ger vskfotboll.nu sina läsare en sammanfattning av hur läget var under måndagens träning på Swedbank Park, signerad tränaren Kalle Granath.

 • Lagkaptenen Oscar Pehrsson (bilden) var tillbaka igen
  – Han är i full träning.

 • Patrik St Cyr behöver en vecka till
  – Kommer säkert att gå i full träning i nästa vecka. Han ska ju känna sig symptomfri och sedan ska vi göra ett muskeltest på honom så att han inte går på för tidigt.

 • Temesgen Berhanes status är mer oklar
  – Där är det ett ben som inte har läkt, men det sitter en skruv som håller ihop benet. Han har fortfarande en smärta. Det handlar väl mest om att vänja hjärnan vid att "det är ingen fara, men det känns". Det har inte jag någon tidtabell på. Jag tror inte att det kan bli värre, men det känns ju fortfarande mystiskt.

 • Jonas Hellgren har haft ljumskproblem
  – Hellgren har inte fått den kurva som vi trodde på. De ska kolla om det är någonting med höften.

 • Filip Tronêt återhämtar sig från en operation
  – De har skurit i en muskel och skrapat bort brosk, så han har ju fått en sak åtgärdat och lider av ömmande sviter efter operationen. På ett sätt har vi fått positiva besked – inga av ledbanden, korsbanden eller meniskerna är trasiga. Nu behöver muskeln bara läka. En skum skada, men han har haft problem i ungdomsåren med det knäet och den skadan. Han valde att inte operera inför 2010 och det slog ju väl ut ändå – han gjorde en jättebra säsong. Nu fick han det problemet igen. Vi får hoppas att det här räckte. Det finns ju inga garantier på att det var den där broskbiten, men det kan vara det.

 • Daniel Svensson plockar bort gipset den 16 maj
  – Är det läkt så ska det vara hårdare än innan, så då ska det ju vara "tuta och köra".

 • Christian Caulker har axelproblem
  – Ser mycket bättre ut än befarat, men där är matchen naturligtvis i fara.

 • Mattias Mete hoppas på spel mot “Bajen”
  – Vi räknar med att han spelar. Det går ju inte att säga till 100 procent, men prognosen säger att han spelar på söndag – men vi chansar inte med någon.

  VSK Fotbolls nästa match spelas alltså på söndag när Hammarby IF väntar på Söderstadion (avspark 16.00).