Visa fler äldre nyheter >

Här är segersnacket från Falkenberg.
Mest efterlängtat var Robin Blommés vinstvrål.
– Det var på tiden att man fick skrika lite i år, säger "Blomman" till vskfotboll.nu.

Spelande assisterande tränaren Stefan Bärlin om sitt 1–0-mål:

– Kanske världens snyggaste mål någonsin. Det kan vara den största prestationen av en 35-åring som har gjorts, någonsin. Backen sa att korven smakade bra, säger en pillemarisk ”Bärra” om upprullningen och fortsätter:

– När jag vann andrabollen, då bestämde jag mig för att försöka skottfinta mig in i box och curla dit den, men sedan fick jag skottfinta två gånger i stället. Men jag gick för genombrott direkt när jag vann andrabollen, för jag fick upp sådan bra fart, och när man väl har fått det, då kan man ju lika väl fortsätta.

Anfallaren och nuvarande skyttekungen Mattias Mete (bilden) om den forne skyttekungens mål:

– Stefan gör ett fantastiskt nummer. Han dribblar ju två man och placerar den bara vid bortre hörnet. Det är bara att applådera.

”Bärra” om den storstilade arbetsinsatsen:

– Otroligt skön trepoängare. Insatsen är ju magnifik, sedan har vi ju mycket att jobba på med en del andra saker, positionsspel och sådana saker. Men insatsen är 110 procent, och då kan man vinna ändå, fastän inte det andra är helt på plats.

Christian Caulker fredade tillsammans med försvaret målet i matchens slutskede och tog sin första seger som VSK-keeper:

– Det känns verkligen bra. Vi förlorade de tre senaste matcherna, men vi vet att vi kan göra det! Vi har en väldigt bra tränare och laget är väldigt bra. Vi har bra spelare, så vi försökte att samla oss. Vi vet att vi kan göra det, vi vet vad vi är här för: vi är här för att vinna och vi kämpar väldigt hårt och i dag lyckades vi, säger ”CC” och fortsätter:

– Vi kämpar med allting som vi har – det är vårt lag. Vi kämpar och vi vinner och är glada. Det här är början, det kommer att komma fler vinster.

Mittbacken Per Pettersson tog även han första vinsten med Grönvitt:

– Verkligen skönt. Det var på tiden och det betyder nog mycket att få de här tre poängen, både för självförtroendet och för att första vinsten är viktig, så riktigt go’ känsla.

Om att redan ha spelat tre matcher från start och utvecklingen:

– Jo, men det tycker jag har gått bra. Det är duktiga killar runt omkring som hjälper till att ligga rätt och vi gör det tillsammans – och när vi gör det, då är vi ett bra lag. I dag visar vi bra moral som kommer ut och orkar vända det i andra. I dag kämpade alla med näbbar och klor.

Härnäst väntar en annan nykomling, IFK Värnamo, hemma på Swedbank Park.

– Vi ska visa publiken att vi hör hemma i superettan, absolut. I dag var det dessutom några tappra själar som hade tagit sig hit – kul att de visar sitt stöd.

Vänsterbacken Tobias Holmgren hade en svettig uppgift i Falkenbergs kvickfotade högerytter Christoffer Carlsson.

– Han var riktigt bra. Trixig och bra med boll, men med hjälp av ”Bärra” och (Christopher) Nilsson löser vi de flesta situationerna ganska tidigt och låter honom gå inåt i banan i stället för att utmana utåt. I andra kommer han ju inte in i matchen alls.

”Tobbe” hyllade lagmoralen, som precis som i fjol kan räcka långt:

– Det är ju framför allt som lag vi gör det i dag. Vi körde fullt och då fick vi ju utdelning. Om vi tittar mot Åtvidaberg och Jönköping är det ju inte samma lag som går ut i dag och spelar, utan vi växte med Ängelholmsmatchen och vi har växt med den här matchen också.

Andreas ”Anki” Östling var tillbaka efter en tids frånvaro och stod för ett stort jobb i det tysta:

– Det gick bra för att vara en så defensiv match, med ganska många dueller. Det var en skön säger, jag är nöjd. Det är jämt underbart att ta tre poäng och att göra det i comebacken är hur skönt som helst. Och det här behövde vi – viktigt för självförtroendet. Jag tror att vi går mycket bättre nu.

”Anki” kunde heller inte låta bli att kommentera ett par av målen och det snabba målfyrverkeriet i början av andra halvlek:

– Jag vet inte riktigt vad som hände. (Simon) Lundevall trycker av ett skott i 200 kilometer i timmen och ”Danne” (Daniel Andersson) gör en bra löpning och Mete sätter press på målvakten som gör en tolvårig tabbe, så det var ju också gratis. Skönt, glädje!

Matchvinnare i kväll blev Mattias Mete – nu med tre mål på fyra matcher och mål i de tre senaste:

– Det är otroligt skönt alltså. Vi åker en lång bussresa hit till Falkenberg – en svårspelad match – och startar matchen jättebra, får in 1–0, Stefan Bärlin. Vi visste att det skulle vara tufft, men kommer ut och gör ett jättejobb och det är fantastiskt. Det är inte lätt att göra fyra mål här i Falkenberg. Det är starkt av oss att klara det och vi tar ju de här nödvändiga poängen i superettan också.

Mete avgjorde matchen med sitt 4–2-mål, ett mål som såg lite lustigt ut när bollen hastigt och väldigt lustigt for över olycklige FFF-keepern Stojan Lukic.

– Jag tror att Stefan slår en långboll från egen planhalva som gör över försvararen. Sedan går målvakten ut och han missar ju den, eller han touchar den men den går ju över honom. Och sedan kommer det en back vid sidan och jag petar bara förbi honom och lägger den i öppet mål. Jag trodde ju i första läget att målvakten skulle ta den, men jag chansade ju också samtidigt. Man ska inte sluta springa i sådana lägen, man måste tro på att målvakten kan göra ett misstag. Jag är bra på sådana grejer och det kändes skönt att få dit den.

Patrik Grönvall slet förtjänstfullt på mitten.

Allting var precis som vanligt, alltså.

– Jäkligt skönt att ta första poängen. Vi var ju tillbakatryckta i slutet, så det var skönt att han blåste.

Vid 2–1-målet var det Grönvall som touchade Simon Lundevalls frispark i stolpen. Marcus Danielson slog in returen:

– Ja, de säger väl att den var inne (touchen). ”Mackan” petade in den, men jag vet inte – det spelar ingen roll vem som gör mål. Det viktiga är att vi gör målen.

Danielson själv är säker på sin sak:

– Helt säker. Det var jag, den var på mållinjen.

Här är Grönvalls segerförklaring:

– Vi börjar ju löpa lite mer utan boll och löper mer för varandra. Ja, det vi har tjatat om. ”Anki” bidrar väldigt mycket med det – han kommer in och är jäkligt rörlig. Vi löser upp det lite mer i vårt offensiva spel. Det känns som att vi tog ett steg ytterligare i rätt riktning.

Daniel Andersson kom in i halvtid och fick vara med om en snabb vändning:

– Vi gjorde ju tre mål rätt snabbt, så hade det varit hockey hade jag legat bra till i plus/minus-statistiken, skämtar han i bussen på väg hem mot Västerås.

– Hela laget kom ut bättre i andra, var effektiva och tog vara på målchanserna, även om vi var hyfsade i första också, säger ”Dalle”.

”Mackan” är hes i bussen på väg hem. Det har sina anledningar, bland annat i skrik på plan och segervrål efter matchen:

– Ja, både och. Dessutom kände jag redan innan matchen att det började smyga sig på lite ont i halsen. Det blev mycket skrikande, speciellt i andra halvlek när vi bara kände att vi ville ta med oss de här tre poängen.

Så här känner ”Mackan” inför vinsten:

– Helt fantastiskt – skönt att slippa se den där nollan i poängkolumnen! Nu känns det som att vi är inne i serien: vi har tagit första vinsten, så det är bara att fortsätta att jobba så kommer det nog mer poäng. Det här var nog precis vad vi behövde. Nu är vi med.

Även försvarskollegan Robin Blommé var hes, segervrålare som han är:

– Ja, jag tycker om att skrika. Det var på tiden att man fick skrika lite i år. Hoppas att det bara är början så att man får skrika lika mycket som förra året.

Snacket på plan satte också sina spår:

– Ja, kommunikationen har bara blivit bättre och bättre de senaste matcherna. I dag tycker jag att den var riktigt bra – det kändes bra, stabilt.

Victor Nilsson Lindelöf startade på bänken efter det tidiga bytet mot Ängelholm på grund av skada:

– Det kändes bra. Jag känner inte av någonting, så det var skönt att jag fick göra ett inhopp. Men man fick löpa mycket, fick pingislunga eller vad man ska säga.

Löpte gjorde han när han så när utökade ledningen till 5–3.

Men domaren blåste mycket tveksamt av för offside när Stojan Lukic saknades i FFF-kassen.

– Nej, jag var inte ens nära offside. Jag kollade på bilderna nu – jag var till och med bakom mittlinjen! Nej, då hade jag satt den. Jag ville bara skjuta bollen för att det skulle ta lite längre tid, säger han om det missade avslutet.

Sist men inte minst: Simon Lundevalls riktiga drömmål från 25-30 meter borrade sig upp i målvaktens kryss:

– Jag fick en bra yta, så det var bara att gå fram och skjuta. Det kändes bra, riktigt bra. Den satt där den skulle.

I dag, liksom mot Ängelholm, spelade han som offensiv mitt:

– Det känns bra, jäkligt bra – en skön position. Man får mycket boll och får vara mycket rättvänd – det passar mig bra. Jag vill ju ha bollen rättvänd, vara med mycket i spelet, säger ”Reddy”.

En sak till: Mattias Mete sa följande när undertecknad blev lite lätt mållös:

– Du är glad, va’? Ja, det ska du vara, säger vår målskytt.