Visa fler äldre nyheter >

Nu vill VSK Fotboll ta första poängen i superettan.
I morgon väntar Falkenberg borta.
– Det gäller att ge sig in med full kraft och full fart, säger Kalle Granath till vskfotboll.nu.

INFÖR FALKENBERGS FF–VSK FOTBOLL. Ingen poäng hittills i seriespelet, men VSK Fotboll började så smått hitta rätt i måndagens match mot Ängelholm (1–2).

Premiärpoängen var nära.

– Det var positivt. Grabbarna gjorde ett jättebra jobb som vi ska ta med oss till Falkenberg. Helt klart ett steg i rätt riktning, säger tränaren Kalle Granath.

Grönvitt hoppas få till en vassare offensiv mot FFF.

– Det handlar om spelbarheten och bestämdheten. Vi har mindre tid på oss och kommer inte undan med att göra jobbet efteråt. Det gäller att ge sig in med full kraft och full fart. Bli ett spelbart alternativ i stället för att vänta på att få en passning. Vi ska starta våra intentioner innan vi får boll. Bibehålla fart och läsa av varandra fortare, säger Kalle Granath.

En del brukar säga att bra lag byggs bakifrån.

Mot Ängelholm skönjdes också tecken på ett stabilare positions- och försvarsspel än tidigare.

– Vi arbetade på ett bättre sätt, även om det fortfarande finns mycket smådetaljer att jobba på. Det måste bli ännu mer effektivt. Förhoppningsvis kan vi få spela ihop oss lite mer – det har varit lite mycket positions- och spelarförändringar. Men vi kommer in i det och hittar varandra bättre.

Men vad är då receptet för att ta sig ur en negativ trend?

– Det är ofta den tråkiga sanningen att man måste jobba än hårdare, mer fokuserat och tro mer på det man gör. Det är inte så himla lätt, men det är ingen som faller ur ramen utan det är bra fokus på träningar. De lyssnar och de försöker att göra rätt. Det är jag jättenöjd med, säger Kalle Granath.

Falkenberg har sedan uppkomsten till superettan 2003 etablerat sig i seriens mitt.

Söndagsmötet med VSK Fotboll är det första sedan 2005 – och den här artikelns bilder är hämtade från bortamatchen 2004, där numera spelande assisterande tränaren Stefan Bärlin alltså fanns med som superettans obestridlige skyttekung.

I fjol slutade FFF sjua – men var bara minuter från att knipa en fjärdeplats i säsongsavslutningen borta mot Brage.

– De har bra rutin och är ett gediget, starkt och hyfsat fysiskt lag. Kanske inte topp, men heller inte botten. Rätt så starka defensivt och har en del individuella kvaliteter som vi får se upp med, tror Kalle Granath.

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE
Webbredaktionen rapporterar live från Falkenbergs IP (avspark 17.00)

RELATERAD ARTIKEL
Etablerat FFF vill utmana topplagen