Visa fler äldre nyheter >

Det våras för Simon Lundevall.
Grönvitts irrationelle ytter ser efter en fin försäsong fram emot premiären mot Åtvidaberg – och matchen i matchen mot polare Prodell.
– Det ska bli jäkligt kul, säger han till vskfotboll.nu.

INTERVJUSERIEN INFÖR SUPERETTAN, DEL 5. Pang, pang, pang! Tre drömmål, riktiga rackarrökare, har han smällt in på träningarna den senaste veckan, Simon Lundevall (bilden).

De sedvanliga dribblingsnumren finns kvar och har alltså kryddats med vassa avslut från halvdistans.

Formen ser allt mer lovande ut för vår sörmländske fotbollskonstnär.

– Det har känts bättre och bättre nu de senaste veckorna på träning. Ska bli riktigt kul att det drar i gång och jag känner att jag är på gång, säger yttern inför premiären mot Åtvidabergs FF på måndag (avspark 19.00).

Försäsongsmatcherna har bjudit på klart lovande spel från Lundevall. Även om resultaten har varierat har han hållit en relativt jämn nivå.

Gjort det han är bra på: utmana.

– Det är det jag måste göra. Jag vet att det är därför jag får spela. Jag har någonting att bidra med offensivt; att kunna skapa chanser och utmana, så det är sådant jag måste jobba mer med. Fortsätta hålla fart och våga... våga utmana backen. Det gäller att våga göra det i matcherna också och det är det jag försöker göra, säger han.

I genrepet mot Inter Åbo gav det resultat.

Ruschen och framspelningen till Daniel Andersson höll högsta klass.

– Ja, det var många på väg in i boxen och jag tänkte att man ska slå den mellan målvakten och backarna. Sedan såg jag "Danne" på bortre då. Det såg lite kort ut till en början, men sedan kom den ju fram, så det blev fan bra, säger Simon Lundevall stolt.

Skönt med en poäng?

– Mm, ja, det är alltid kul att vara inblandad i mål. Det ger lite självförtroende och det är bara att ta med sig.

Inhoppet visade att en startplats i måndagens premiär mot Åtvidaberg inte är särskilt långt borta.

– Det kändes helt okej, gjorde det. Men det finns lite mer kvar. Det ska det göra, det är klart och förhoppningsvis så kommer det att komma fram på måndag mot Åtvidaberg, säger Simon Lundevall hoppfullt.

En anledning till den uppåtgående formen är försäsongens hårda träning. Mängden har ökats till nio pass i veckan.

Tufft, men välbehövligt i det långa loppet.

– Jag har absolut haft nytta av det. Det har varit en omställning från förra året, givetvis. Till att börja med kändes det tungt i kroppen och man var väl lite nedtränad – det var väl alla i hela laget då, tror jag. Men sedan vande man sig väldigt bra till träningen. Nu känns det som att "om vi inte tränar morgon, vad fan ska man göra nu då?". Så man vande sig väldigt snabbt och jag tror att det kommer att göra en gott nu till säsongen.

Positivt, självklart, att också få tillbringa mer tid med lagkamraterna och med den kanske bästa polaren – fotbollen.

– Ja, fan. Det är en grym sammanhållning överallt. Och det är ju en chans att kunna utvecklas. Det är ju inte så att vi kör stenhårt på morgnarna direkt, utan det är kanske till att spetsa avslut eller att jobba med individuella grejer. En möjlighet att bli bättre, säger "Reddy".

Om det har gett resultat?

– Ja, vi håller på att nöta mycket och det tror jag har gett resultat. Vi har blivit tryggare med bollen och utvecklat väldigt mycket, tycker jag, sedan förra året.

Simon Lundevalls kopplingar till Åtvidaberg är solklara, faktiskt. Inte bara spelar polaren, anfallaren Viktor Prodell där. Simon själv har provspelat med klubben i samband med "Proddans" övergång 2009.

– Jag spelade en match med dem, som gick bra. Gjorde två mål och sedan fick jag komma tillbaka på träning i tre, fyra dagar. Men jag valde att gå hit i stället. Det kändes lite närmare.

Kontakten med Prodell finns förstås kvar. Lundevall varnar för kompisens kvaliteter.

– Han är en riktigt bra fotbollsspelare. Har haft det lite tungt med speltid. Vad det beror på vet jag inte, men jag tror att det är en konkurrenssituation. Jag gillar hans spelstil, men de har bra forwards att välja på, säger han.

Att "Proddan" lär vara en giftig inhoppare är vi överens om.

– Men det är väl inget "Mackan" inte ska klara av, tippar "Reddy" och syftar på en annan Eskilstunakille, Grönvitts mittbacksrese Marcus Danielson.

Blir det prestige i att möta Prodell?

– Nej, det tror jag inte. Det ska bli riktigt kul att spela mot honom, säger Lundevall först.

Men ändrar sig på frågan om han ser fram emot att möta just "Proddan", vinna och få övertaget.

– Absolut. Ja då, det är klart. Då kan man pika honom efteråt, säger Simon Lundevall.

Kika längst ned i artikeln för en bildserie när Simon utmanar VSK Fotbolls utmärkte vänsterback Tobias Holmgren.

INTERVJUSERIEN INFÖR SUPERETTAN
DEL 1: "Det kommer att gå mycket snabbare"
DEL 2: "Dalle" kan debutera: "Intressant"
DEL 3: Andreas Thomsson: "En lurig match"
DEL 4: Robin leder med ansvar: "Stötta"

MER PREMIÄRLÄSNING
Köp biljetten på The Sportsbar
Granath glänste på upptaktsträffen
Tippa Grönvitt med Hälla shopping

MER LÄSNING PÅ VSKFOTBOLL.NU
Akademins supersuccé: "Fantastiskt"