Visa fler äldre nyheter >

Syrianska IF Kerburans tidigare sportchef Gebro Akpinar förekommer då och då som tyckare i "Sportsnack" i P4 Västmanland.
I kväll gjorde han ett verbalt påhopp på VSK Fotboll och den nyvalda styrelsen. Jag vill därför klarlägga följande om klubbens hållning till sin omvärld.

VSK Fotboll gör om drygt två veckor comeback i superettan efter fem långa år i division 1 norra. Vägen tillbaka till svensk fotbolls näst finaste rum har varit kantad av både uppoffringar och besvikelser men framför allt av hårt arbete från alla som funnits i och omkring klubben under dessa år.

Vi som vid årsmötet den 22 februari fick det stora förtroendet att förvalta detta avancemang gör det med stor respekt för tidigare styrelsers ansträngningar och med minst lika stor ödmjukhet inför den utmaning som väntar oss.

Vi är också fullkomligt övertygade om att möjligheten att lyckas med vårt uppdrag stavas samarbete och samverkan. Därför har vi i den nuvarande styrelsen varit eniga om att vi i alla sammanhang bara ska se framåt och låta det som har hänt förbli historia.

VSK Fotboll har inte råd att vara någon Robinson-tävling med pakter, öråd och utröstningar. Vi strävar efter att bygga en gemenskap där alla som vill samarbeta med VSK Fotboll ska känna sig välkomna. Detta gäller såväl samarbetspartner som funktionärer på våra matcher.

De olika samarbetsavtal som vi tecknar görs på strikt affärsmässiga grunder och inte utifrån känslomässiga kriterier.

Det som har hänt historiskt i VSK Fotboll vare sig kan eller vill vi påverka. Däremot ska vi lägga all vår kraft på att skapa så goda förutsättningar att västeråsarna ska kunna se VSK Fotboll minst i superettan även säsongen 2012.

PETER BRANDT
Nyvald ordförande i VSK Fotboll