Visa fler äldre nyheter >

Med två minuter kvar gjorde Dalkurd 0–1.
Ineffektiviteten fällde Grönvitt.
– I stort sett spel mot ett mål – men vi måste bli tuffare i straffområdet, säger mittfältaren Patrik Grönvall till vskfotboll.nu.

Det blev inget kärt återseende när Dalkurd kom till Swedbank Park för en repris på höstens möte i division 1 norra.

6–2 blev till 0–1 efter ett sent segermål av 16-årige Smajl Suljevic.

– Bollen studsar olyckligt och de gör mål där, säger VSK Fotbolls mittfältare och för dagen lagkapten Patrik Grönvall (bilden) om förlustmålet.

Hemmamålvakten Daniel Svensson utmanades nämnde Suljevic som elegant chippade in bollen i mål.

– Självklart är det surt att förlora. På det sättet vi gör det också. Vi har ju lägen att göra kanske fyra-fem mål.

Grönvitt började matchen knackigt mot ett relativt piggt Dalkurd. Farligast inledningsvis var Christopher Nilssons läge i kamp med Dalkurds målvakt, tidigare Köpingsspelaren Frank Pettersson – men avslutet avvärjdes snabbt.

Men i och med Mattias Metes dubbelchans efter 24 respektive 26 minuter tog Grönvitt över matchen definitivt.

Först hittade eminente passningsspelaren Stefan Bärlin och Christopher Nilsson fram till Mete, vars skott slog i en Dalkurdspelare och rensades bort.

Därefter uppkom ett riktigt drömläge – efter drömspel.

”Bärra” fann återigen vägen fram på djupet, nu till Tobias Holmgren. Ett vasst inlägg mot första stolpen och Mattias Metes direktavslut stack över Frank Petterssons målbur.

– Vi börjar väl lite knackigt. De får ha ganska mycket boll. Men sedan tar vi över. De tröttnar ganska rejält. Vi tar över helt och det är i stort sett spel mot ett mål resten av matchen, säger Patrik Grönvall.

Och chanserna i första halvlek skulle bli fler. Här är ett urval:

Andreas Östling hittade Mete med en höjdare på djupet. Men målvakten hann emellan, knoppade bort bollen – dock till Christopher Nilsson, vars lobb dessvärre landade bakom mål.

Simon Lundevalls läge var än vassare. Samspelet med Mattias Mete mycket vackert med väggspel. Men som förr var Frank Pettersson med på noterna och avvärjde Lundevalls avslut.

Andra halvlek sjöng samma visa. Med ens ett par grönvita chanser, där Christopher Nilsson får sägas ha varit närmast ett ledningsmål.

Passningen snett inåt bakåt från mittfältskollegan Patrik Grönvall ledde till ett hårt avslut mot mål – men också en stark målvaktsparad ut till hörna.

– Ja, där gör han en jätteräddning, målvakten. Han är duktig i mål. Det ska man inte säga någonting om. Han är reaktionssnabb, säger assistent Grönvall.

Övriga chanser stavades i mångt och mycket Mattias Mete. Tre chanser – varav ett par kraftfulla genombrott som mycket väl kunde ha resulterat i mål.

Och just innan Dalkurds vinstmål signerat Suljevic var måltjuven Mete nära att bli sno åt sig hjälterollen.

Simon Lundevall dribblade som vanligt av sin ytterback och spelade in i boxen, men avslutet från Mete bar dagens adelsmärke: det gick över.

Närmast var ändå dagens kanske bäste VSK:are. Tobias Holmgren var långt fram i planen och fick läget inne i boxen – men sköt strax utanför stolpen.

Patrik Grönvall funderar över ineffektiviteten:

– Det är tråkigt. Vi måste lära oss att bli tuffare inne i straffområdet. Måste ta vara på del lägen vi har. Det slarvas med sistatouchen och det slarvas i avsluten. Vi tror inte riktigt på de avsluten vi gör.

Vad beror det på?

– Jag vet inte. Det kan väl ha att göra med att vi har haft en del sjukdomar och lite skador här i veckan. Det kanske är några som är lite krassliga fortfarande – det vet jag inte. Men vi får väl träna mer på det.

Förklaringen kan också ligga i den oerhört hårda träningen som präglar VSK Fotbolls nuvarande schema.

– Det var som Kalle (Granath, tränare) sa: vi tränar ju väldigt hårt. Vi får väl hoppas att det är ett resultat av att vi är lite trötta och sega, säger Patrik Grönvall.

Träningsveckorna med nio pass pågår i ytterligare fjorton dagar. Sedan finslipas formen med en lägre träningsmängd inför svenska cupen och superettanpremiären den 11 april.

– Då borde alla börja känna sig jäkligt fräscha i alla fall. Det har varit en del som har varit lite sega i kroppen. Men det är ju så det ska vara. Förhoppningsvis så kommer det när vi lättar upp där efter den 19:e, säger Patrik Grönvall hoppfullt.

Nästa träningsmatch blir av derbykaraktär. Syrianska IF står som hemmalag om en dryg vecka. Avspark den 13 mars 13.15 på Swedbank Park.

– Det är ett derby, men taggningen ska vara samma oavsett vad det är för motstånd. Det blir lite extra runt omkring kanske. Kanske blir det lite mer folk, även om det är en träningsmatch. Det beror ju på lite hur kallt det är också, funderar Patrik Grönvall.

VSK Fotboll–Dalkurd FF 0–1 (0–0).
Mål: 0–1 (88) Smajl Suljevic.
Hörnor: 7–2 (2–1).
Domare: Johan Krantz, Uppsala.
Publik: 178 (på Swedbank Park, Västerås).
Matchens VSK-lirare: Tobias Holmgren.

Så här spelade VSK Fotboll
Målvakt: Daniel Svensson.
Backlinje: Victor Nilsson Lindelöf, Damir Foric, Per Pettersson, Tobias Holmgren.
Mittfält: Andreas Östling, Patrik Grönvall (61), Christopher Nilsson (61), Stefan Bärlin, Simon Lundevall.
Anfall: Mattias Mete.
Ersättare: Koyar Salimi (61), Patrik St Cyr (61), Mattias Florén, Jesper Götesson, Mattias Hellman (målvakt).