Visa fler äldre nyheter >

Fjolårsepilogen slutade med grönvit 6–2-seger.
I morgon återvänder Dalkurd till Swedbank Park.
Då vill Kalle Granath se rörlighet och fart.
– Vi ska släppa loss lite extra, säger han till vskfotboll.nu.

INFÖR VSK FOTBOLL–DALKURD FF. Den 24 oktober 2010 firades VSK Fotboll som seriesegrare av division 1 norra på Swedbank Park på Rocklunda i Västerås.

Då krossades Dalkurd med 6–2.

I morgon möts lagen igen.

– Det man minns från i höstas är att det skulle bli en bra avslutning. Dalkurd var nöjda med sin säsong efter en stark höst och vi ville avsluta bra på hemmaplan – därav siffrorna. En otroligt skön känsla att vinna sista matchen för året inför vår härliga publik. Naturligtvis en av höjdpunkterna, säger VSK Fotbolls tränare Kalle Granath.

Dalkurd var nykomlingar i förra årets division 1 norra och klarade sig kvar efter en mycket stark höst.

Delvis tack vare en ungdomssatsning.

– Viljan att göra saker är så oerhört viktig. Har Dalkurd hittat det i sina unga spelare är det bara att gratulera.

Grönvitt kommer närmast från den oavgjorda derbykampen mot Enköpings SK (1–1). En match som inte riktigt motsvarade förväntningarna.

– Vi tränar väldigt, väldigt hårt och hade den bästa träningsvecka vi någonsin har haft inför den matchen. Det har aldrig varit så mycket fart. I första halvlek gjorde vi ingen bra fotbollsmatch, samtidigt som Enköping hade lite hot mot oss som vi var tvungna att lösa. Vi blandade högt och lågt, men det var ingen katastrof. Naturligtvis så var det den insats som var den sämsta på länge, men det händer någon gång. Träningsveckan var bra, matchen mindre bra, säger Kalle Granath.

Den senaste veckan har emellertid truppen decimerats. Sjukdomar har ställt till vissa problem.

– Vi har mindre folk att tillgå. I matcherna innan har det varit 18 man. Det är lite upp och ner och det får man räkna med. Nu förstärker vi A-laget med några akademispelare som har visat bra form.

Tidigare matcher har samtliga uttagna spelare – sånär som på reservmålvakten – fått speltid.

Nu finns inte längre någon garanti.

– Men vi tränar så hårt att vi kan tvingas till byten.

Med de förutsättningarna: vad vill ni få ut av matchen?

– Nu kör vi precis som om det vore en vanlig match. Vi ska vara mycket, mycket rörligare och trycka mer på spelbarheten. Den var faktiskt under all kritik mot Enköping. Där stod vi och väntade på bollarna – det är inte effektivt för oss. Vi ska ta ett större individuellt ansvar, våga testa på. Det ger utveckling och vi har spelare som är bra på det. Jag hoppas att vi släpper loss lite extra, säger Kalle Granath.

Missa heller inte att matchen mot Dalkurd preliminärt sänds på webben genom ettanfotboll.se. Webbredaktionen återkommer med ett slutligt besked.

RELATERAD ARTIKEL
Grönvitt kan webbsändas: "Gratis"

MER LÄSNING PÅ VSKFOTBOLL.NU
Skicka ett SMS – färga läktaren grönvit