Visa fler äldre nyheter >

Grönvitt derbyspelar i Enköping på lördag.
Man gör det med samarbetsklubben VIK Fotboll.
– Vi vill få i gång de som inte har lirat, säger Kalle Granath till vskfotboll.nu.

Grönvitt har hittills spelat två träningsmatcher där man har matchat hela truppen och samtidigt spelat med ordinarie startelva.

På lördag väntar Enköpings SK på Korsängens IP.

Då spelar alltså ett mixat lag.

– Vi spelar tillsammans med vår samarbetsklubb VIK Fotboll. Några spelare från dem, några spelare från oss – lite för att likna den här situationen som kan uppstå under säsong med att vi kan spela spelare i VIK i division 2, säger tränaren Kalle Granath till vskfotboll.nu.

Hur blir fördelningen av spelare i laget?

– Vi har allt ifrån fem till sju VSK:are, tre till fem VIK:are, plus några akademispelare som får känna på en bra nivå för dem. Det är full satsning på matchen, men under de förutsättningarna.

Vilka av VSK Fotbolls A-lagsspelare som blir uttagna är i dagsläget inte klart.

– Som alla såg i matchen mot Brage så är ju vår konkurrenssituation knivskarp. Och de vi får låna ut till VIK ska ju vara under 23 år, så det kan ju spela någon slags roll, men vi ska spela matchen för att få i gång de som inte har lirat, säger Kalle Granath.

Vem kommer att leda laget?

– Jag är ledare. Andra matcher tar ju VIK, då när de spelar med fler av sina spelare. Men jag ville ha en match där jag talar om vårt sätt att spela – det kan ju vara bra.

Enköpings SK har efter några tuffa år imponerat under årets försäsong.

Bland annat genom att slå division 1-klubben Vasalunds IF med 4–2.

– Vi möter ett duktigt division 2-motstånd, säger Kalle Granath.