Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotboll spelar hemmapremiär i morgon mot IK Brage.
Eller?
– Vi tar beslut vid niotiden, säger Kalle Granath till vskfotboll.nu.

INFÖR VSK FOTBOLL–IK BRAGE. Tanken är att Grönvitt i morgon eftermiddag (13.00) ska ställas mot en av årets seriekonkurrenter i superettan, IK Brage.

Men vinterkylan kan ställa till det – och besked kommer först i morgon bitti.

– Vi tar beslut vid niotiden, säger tränaren Kalle Granath.

Under vilka förutsättningar spelar ni?

– Vid 8-9 grader kallt har vi tagit beslut om att vi kör. Blir det kallare än så ställer vi in – det är bägge lagen överens om. Vi håller alla tummar.

Blir det match kommer VSK Fotboll att ha en betydligt större trupp att tillgå än i premiären mot AIK Fotboll.

– Trevligt. Vi har 18 friska nu. Det ser riktigt lovande ut och har höjt kvaliteten på träningarna den här veckan. Vi har haft en bra träningsvecka även om vi har varit en hel del inomhus. Det har varit jättehög skärpa och bra kvalitet. Det skulle vara kanon med match, så att vi får gå runt på mycket folk och testa av.

Missar matchen gör emellertid Damir Foric, Temesgen Berhane och nyförvärvet Patrik St Cyr. Men prognosen för samtliga ser bra ut – även om en relativt nyopererad "Temme" självfallet är längre från spel än de övriga.

Räkna med en comeback i morgondagens match.

Fjolårets skyttekung Filip Tronêt (bilden) är tillbaka..

– Det syns vilken kapacitet han har. Det kommer att bli ett ännu bättre år för honom – inget snack om det. Spelet kommer mer och mer och han får väl 30-45 minuter.

Tillkommer gör också nykomlingen Daniel Andersson, som alltså lär göra debut i den grönvita tröjan.

– Samma sak där. Siktar på en halvlek, 30 minuter. Det har sett bra ut på träning, även om han har tränat kort tid efter sina knäproblem. Han är fortfarande inte fulltränad, men har gjort riktigt bra saker på den lilla tiden han har kört, berömmer Kalle Granath.

Laget på andra sidan – IK Brage – överraskade de flesta när de 2009 tog steget upp till superettan.

Och slog ännu fler på fingrarna när de säkrade kontraktet i den näst högsta serien.

– De gjorde en fantastisk grej som klarade sig kvar. Det var imponerande. Brukar bli rätt så tajta möten oss emellan. Vi får försöka att bjuda upp och visa att vi är redo att tampas mot superettanlag.

Vad minns du av det Brage som vi mötte 2009?

– Att det var Johan Eklund mot resten av världen. Han var fantastisk det året. För bra för serien och lite för tuff för oss att möta då, säger Kalle Granath om dalalagets måltjuv.

Vad vill ni få ut av matchen mot Brage?

– Dels att möta ett lag från samma serie. De har ett äldre och mer rutinerat lag – det är bra att känna på. Vi vill testa på mer anfallsspel än vi gavs möjlighet och lyckades med mot AIK. Annars är det bara att bygga vidare och slipa bort de enkla misstagen. De var lite för många mot AIK, även om det var en första match. Vi ska ta fler rätta beslut – och det har sett bättre och bättre ut. De försvinner mer och mer, säger Kalle Granath.

FÖLJ VSK FOTBOLL LIVE!
Webbredaktionen planerar att liverapportera från VSK Fotboll–IK Brage.
Följ matchen här.

MER LÄSNING INFÖR MATCHEN
Läs vad ikbrage.se skriver inför matchen.