Visa fler äldre nyheter >

VSK Fotbolls supporterstöd 2010 var enastående.
Här är en av hjältarna som såg alla seriematcher – och som självklart finns på plats på lördag mot AIK.
– Man har gått och längtat efter den här matchen, säger Jimmy Lindvall till vskfotboll.nu.

Ur VSK Fotbolls spelartrupp 2010 var det endast lagkaptenen Oscar Pehrsson som lyckades med konststycket att delta i samtliga matcher i division 1 norra.

Bland supportrarna var antalet fler.

Jimmy Lindvall och Jörgen Höjlin gav laget sitt stöd vid samtliga 26 matcher och kunde därmed följa seriesegrarnas utveckling på nära håll.

– Vi sa inte innan säsongen att vi skulle göra det, men när man började närma sig var det lika bra att åka på allt, säger Jimmy Lindvall.

Och att det var mödan värt är nog ställt utom allt rimligt tvivel.

– Grabbarna gjorde en fantastisk prestation. De vek ju aldrig ner sig. Den här enorma kämpaglöden – alla gav ju allt hela tiden och sprang i 90 minuter i varje match. En fantastisk inställning, säger Jimmy Lindvall.

Han uppskattar gensvaret från spelare och ledare.

Kalle (Granath) och alla spelare var alltid evigt tacksamma. Lika mycket som vi brinner för VSK brinner de för att vi kommer och stöttar dem. Det är nog därför jag inte riktigt kan plocka ut någon specifik match, utan varje match var specifik. Man bar med sig något från varje match. Det var länge sedan man hade en sådan säsong.

Även i Norrlandsmatcherna mot Boden, Umeå och Östersund fanns långväga resenärer på plats för att ge av sin kärlek. På Jämtkraft Arena mot ÖFK bar 30-40 supportrar fram Grönvitt till en viktig 2–1-seger.

– Fantastiskt att så många letade sig dit. Det var fruktansvärt bra stämning, minns Jimmy Lindvall.

Nu på lördag är VSK Fotboll med supportrar tillbaka på den plats där seriesegern firades.

Skytteholms IP.

– Det är klart att matchen mot Vasalund har etsat sig fast mest. Det var så mycket folk och man visste att allting var klart, säger Jimmy Lindvall.

Och du finns på plats nu mot AIK (avspark 13.00)?

– Självklart. Jag åker buss upp. Det blir en riktigt bra match på en gång. Vi får verkligen se hur vi står oss mot dem. Det ska bli intressant och kul att få se alla nya spelare och hur de smälter in.

Hur är intresset?

– Stort. Det är många som har gått och längtat efter den här matchen.

Vad betyder det att vara tillbaka i svensk elitfotboll?

– Enormt mycket. Vi får möta bättre lag, som förhoppningsvis vill spela fotboll emellanåt. Sedan kan det bli mer publik och bättre drag, även om det var väldigt bra förra året. Det kommer att bli en mycket bra, men tuff, säsong. Det är vilja och kondition som gäller.

Har ni tänkt att se varje match i år igen?

– Det blir ju svårare i år att se alla seriematcherna, då det är mer resor i veckorna. Men vi ska göra ett försök i alla fall, säger Jimmy Lindvall.

Sedan var det det här med kapten Oscar Pehrsson. Den ende spelare som spelade – och startade – i varje division 1-match 2010.

– Han växte något enormt. Helt fantastisk. Både han och Marcus (Danielson) var en stor bidragande orsak till seriesegern. Han är inte den som skriker och domderar, men han leder med exempel. Ett föredöme som kapten, tycker jag.