Visa fler äldre nyheter >

Grönvitt fick äntligen beträda stor plan.
Då gladdes truppen.
– Det var bra engagemang, säger Kalle Granath till vskfotboll.nu.
Övrigt nytt: I dag fanns en division 1-målvakt med på provträning.

Plåthallens styva golv har hittills varit föremål för VSK Fotbolls vinterträning.

Men i eftermiddags förbyttes hallens värme och beskydd mot vinterväder och kallgrader.

Låter det negativt? Inte alls. Nu blev i stället underlaget betydligt behagligare och planen fullstor.

Alldeles utmärkt alltså.

– Det var lite jobbigare, men mycket roligare, konstaterade Victor Nilsson Lindelöf efter det tuffa passet.

Tränaren Kalle Granath (bilden) såg positivt på årets första utomhusvistelse.

– Det fungerade bra. Bollen gick väldigt fort på det här underlaget, men jag tycker att de kom in i det rätt så snabbt. Sedan slogs det väl lite mer krossbollar, ler VSK-tränaren och tillägger:

– Som helhet flöt det på bra. Bra engagemang. Vi hade väldigt mycket spelövningar för att hålla i gång alla och jag tycker att det såg anständigt ut.

Utomhuspremiär i dag alltså. Och redan om tolv dagar väntar AIK Fotboll på Skytteholms IP i årets första träningsbatalj.

– Vi har ett lagom upplägg så att vi ser hur vi står oss rent fotbollsmässigt i de här tre första träningsmatcherna (AIK, IK Sleipner och IK Brage). Sedan blir det att trycka på ordentligt igen i några veckor, säger Kalle Granath.

I övrigt noterar vskfotboll.nu att:

  • Malmöbaserade målvakten Robin Armandt fanns med laget och tränade. Armandt kommer senast från division 1-klubben FC Rosengård och var dessförinnan succémålvakt i IFK Klagshamn.

    – Jag hade en väldigt intensiv period i FC Rosengård, där jag blev pappa i augusti. Men det gick ändå rätt så bra. Nu försöker jag att komma lite högre upp i seriesystemet – och VSK Fotboll verkar vara en intressant klubb. Jag tror att det kan gå hur bra som helst för den här föreningen – det verkar vara en bra gemenskap, säger 24-åringen till vskfotboll.nu innan han beskriver sina målvaktsegenskaper:

    – Jag är en spelande målvakt som styr och ställer väldigt bra.