Visa fler äldre nyheter >

I går blev han klar för spel i Grönvitt.
I dag fanns Christopher Nilsson med på träningen – och skickade en stenhård passning till lagen i superettan.
– Ger de oss ett finger, så kommer vi att ta hela handen, säger mittfältaren till vskfotboll.nu.

VSK Fotbolls fjärde nyförvärv inför superettan 2011 är Christopher Nilsson (bilden). Mittfältaren anslöt i dag på lån från allsvenska Mjällby AIF.

Och trivs redan förträffligt.

– Det verkar vara mycket positivt runt klubben nu – och jag trivdes jättebra direkt. Det känns perfekt, säger 20-åringen från blekingska Högadals IS.

Hur går tankarna just nu, inför det som kommer?

– Nu försöker jag bara att ta det träning för träning och göra så bra jag kan. Komma in i laget och i spelet så fort som möjligt. Men det är väl klart att man längtar till försäsongspremiären mot AIK, erkänner Christopher Nilsson.

En häftig match att börja med! Mycket folk och säkert en hel del västeråsare också.

– Det blir det. Vi kommer nog att få se vad som krävs. Även om AIK ligger ett steg högre är det en bra värdemätare, så att man förstår vad det handlar om. Och det är klart att man vill visa supportrarna från början vad man själv och vad laget går för.

Christopher Nilsson tränade alltså med VSK Fotboll för ett par veckor sedan – imponerade – och har sedan dess hållit i gång med Mjällby.

Då tar du med dig det allsvenska tempot också?

– Förhoppningsvis!

Hur har ni tränat där nere?

– Vi har kört fotboll, kombinerat med löpning och styrka. Sju pass i veckan.

Då är vi lite värre då... (nio pass)

Christopher ler – och säger:

– Så, då kommer jag att bli bättre här!

Lånet från Mjällby passar på att berömma nivån på träningspassen i Grönvitt – och hyllar tränarduon Kalle Granath och Stefan Bärlin.

– Jag fick ett bra intryck av dem när jag var här för två veckor sedan. Det är ett bra upplägg på träningarna – och bra kvalitet. Vi har ett bra, spelande lag. Och det verkar som om Kalle och Stefan tror på mig mycket.

Vad tror du om superettan i år – och våra chanser?

– Det är många bra lag, men jag tror samtidigt att vi kommer att överraska många eftersom vi inte har ett så namnkunnigt lag. Jag tror att... ger de oss ett finger, så kommer vi att ta hela handen.

Bra citat...

– Haha... Jag får använda klyschor!

Christopher Nilsson trivs uppenbarligen utmärkt redan efter bara dryga veckan i VSK Fotboll. Han tror på ett bra år i superettan för Grönvitt.

– Det jag har sett spelmässigt... Jag tycker att det är bra tempo och bra kvalitet. Det kommer att bli tufft mot lagen med bra tyngd, men jag tror samtidigt att vi som lag kommer att utvecklas mycket och göra en bra resa. Jag tror absolut att det kommer att bli ett bra år för VSK Fotboll.

RELATERADE ARTIKLAR
Mittfältstalang klar på lån: "Allround"
Fyrling testar lyckan hos VSK Fotboll
Mittfältare till Grönvitt: "Spännande"

MER LÄSNING PÅ VSKFOTBOLL.NU
Askling i Västerås: "Bra på allting"